Ciboni hrvatski derbi

Košarkaši Cibone u 19. kolu ABA lige bolji od Splita.

Cibona je na domaćem terenu slavila pobjedu 84:65 (29:8, 23:23, 16:20, 16:14). Sada je zagrebački tim na učinku 7/10, dok je Split na 3/15.

Amar Gegić sa 24, Danko Branković sa 18 i Nejtan Rivers sa 10 poena predvodili su Cibonu. U ekipi Splita bolji od ostalih bili su Šenon Šorter sa 14 i Lovro Runjić sa 12 poena.

“Čestitke igračima na još jednoj pobjedi. Otvorili smo utakmicu iznad svih očekivanja i kada se dogodi ovakva utakmica sve je lakše. Na poluvremenu je već bio kraj i bilo je pitanje kako privesti utakmicu kraju i izdržati crne rupe kojih mora biti. No izdržali smo sve, nisam niti tražio od igrača da odigraju cijelu utakmicu kao prvo poluvrijeme jer je to nemoguće”, rekao je trener Cibone Gašper Okorn.

“Vrlo jednostavno, Cibona je s više žara i energije ušla u utakmicu i mi na što nismo odgovorili. Tu je bio kraj priče, da bi to okrenuo moraš biti perfektan, ali mi smo na -12 dali Ciboni dvije lopte s kojima su se ponovno odvojili i završili utakmicu“, riječi su trenera Splita, Srđana Subotića.

foto:Mihal jacić/Cibona

About The Author