Čelik neće igrati naredne sezone!

KK Čelik iz Zrnice naredne sezone neće ihrati Ligu BiH.

Par je razloga za ovu odluku a iz ovog kluba su sve objasnili u saopštenju koje prenosimo u cjelosti:

Detaljno analizirajući aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog budžeta za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiolosku situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, Upravni odbor OKK “Čelik” je donio odluku da povuče svoju saglasnost za takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Na donošenje ove odluke je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i finansiranje kluba.

Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, te je regularni dio sezone završio u vrhu tabele sa omjerom od 15 pobjeda i 9 poraza.

Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman budžet i sa ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati.

Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao.

Upravni odbor OKK “Čelik” Zenica

About The Author