Cedevita: Zaboraviti prvi meč

Cedevita dočekuje Budućnost  u drugoj utakmici polufinalne serije plej ofa ABA lige.

Cedevita je poražena u prvom meču u Podgorici. Računica je jasna ukoliko Budućnost slavi u Zagrebu ide u finale. U Cedeviti će sve dati od sebe da izbore majstoricu.

“Što više gledam tu utakmicu sve sam više i više razočaran. Prije svega, naša obrana je bila stvarno loša i u nekim duelima smo zakazali. Mi smo se oslonili u toj utakmici na napad i zbog toga smo na kraju i platili. Moramo biti puno agresivniji. Mi smo njima dopustili da rade što su htjeli, da lagano organizuju igru i tu su stvarali prednost. Nije bilo nikakvog pritiska na lopti, svatko se više brinuo za svojeg igrača nego za igrača s loptom i tu smo zakazali. Nema veze što smo mi mogli tu utakmicu dobiti, ali mislim da je to bio glavni razlog zašto smo na kraju išli u neku kocku i tu izgubili. To moramo ispraviti, biti puno jači, puno bolji i ginuti do zadnje sekunde. Sad smo pod nekim pritiskom, tako da bih pozvao ljude da dođu. Mi ćemo stvarno dati sve od sebe da tu utakmicu okrenemo u svoju korist”, rekao je u najavi meča trener Cedevite Jure Zdovc.

Zna da je Gordić jedan od najboljih igrača Budućnosti, ali ne smatra da samo na njega treba obratiti pažnju.

“Ja uvijek kažem nitko ne može igrati sam i dobiti. Gordić je igrao dobro. On je bio u dobrom danu, a Ivanović je bio u lošem, no svaka utakmica je priča za sebe. Na kraju krajeva, sjećate se kad smo u Zagrebu izgubili od Budućnosti u utakmici Eurokupa. Tada nam je dvadesetak poena zabio mlađi Šehović, tako da tu nema pravila, no sigurno da je Gordić jedan od njihovih ključnih igrača i preduslov je, da bi dobio utakmicu, da njega zasustaviš ili da ga prisiliš da napravi što više grešaka.”

Filip Krušlin je u prvom meču dao 12 poena.

“Prva je utakmica bila gusta. Nažalost, otišla je na njihovu stranu, prvenstveno zbog naših grešaka. Nažalost, u ovoj seriji smo sad na 0-1, no u nedjelju je druga utakmica. To je idealna prilika za nas da se revanširamo za ovaj poraz i da izborimo treću utakmicu na njihovom terenu. Što se tiče Budućnosti, mislim da se radi o kvalitetnoj ekipi, no ukoliko ponovimo prošlu utakmicu, s malo boljom obranom i s više koncentracije mislim da imamo dobre šanse za dobiti utakmicu.”

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili