Zdovc: Odbrana i Nikols

Izjave Jure Zdovc i Damir Markota.

Cedita je pobijedila Budućnost 82:75 te izjednačila u polufinalnoj seriji na 1:1. Tako će majstorica, koja se igra prvog aprila u Podgorici odlučiti finalistu.

“Čestitam momcima na pobjedi. Malo se u početku vidjela nervoza pa smo kod nekih stvari u odbrani zaspali i previše pomagali, no nekako smo poslije uhvatili ritam sa par izmjena i treću četvrtinu smo počeli kako treba, agresivno i čvrsto. Ja sam mislio da će se oni možda predati, no utakmica se okrenula s košem sa sredine terena na kraju prvog poluvremena. Još uvijek teško pričam od nervoze jer opet smo im dali nešto što ne bi trebali. Na kraju smo izvukli utakmicu, pobijedili smo i to je jedino bitno. Odbrana je bila na visokom nivou. Ja sam par puta rekao da smo utakmicu u Podgorici izgubili zato što nismo igrali odbranu. Danas su se oni morali u velikoj mjeri, osim par puta, boriti za svaki koš, ali normalno je da onda kad igraš obranu i napad trpi”, rekao je trener Cedevite Jure Zdovc i pohvalio pojedine igrače:

“Danas je svako ko je ušao dao neki doprinos. Tako treba i biti. Zato su igrači tu i imaju ugovor. Danas je uz Ramljaka i Džonson dobro odigrao. Bio je u dobrom tajmingu, blokirao je i skakao iznad obruča, a to je ono što nam nedostaje. Nikols u pleyofu igra tako dobro jer se je, prije svega, dobro odmorio i to se vidi na njemu. On je bio umoran od velikog broja utakmica koje smo igrali, izgubio je brzinu i tu se mučio”,rekao je Zdovc.

Damir Markota dao je doprinos pobjedi.

“Bila je to dosta uzbudljiva utakmica po ne zna koji put ove sezone protiv Bućdnosti. Mogla je malo mirnije završiti u našu korist, ali najvažnije je da smo pobijedili, da smo pokazali da možemo i da imamo pozitivnu energiju. Mogli smo i izgubiti. Najvažnije od svega je da smo se izvukli. Idemo dalje. Ako igramo odbranu na 75-80 poena, mislim da imamo velike šanse s njima igrati i mislim da ih možemo pobijediti”, rekao je Damir Markota.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili