Čađo vodila Srbiju do pobjede

Srbija u prijateljskom meču savladala ekipu Šangaja.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je prvu utakmicu poslije 12-dnevnih priprema na Zlatiboru. U zemunskoj dvorani Vizura sport izabranice Marine Maljković bile su bolje od ekipe Šangaja rezultatom 87:34 (23:11, 20:10, 23:5, 21:8).

Sam rezultat ove utakmice je bio u drugom planu, pošto se razlika u kvalitetu vidjela već u prvoj četvrtini ovog duela. Maljkovićeva je ovaj meč iskoristila kako bi vidjela plodove rada na Zlatiboru. Svih 14 igračica dobilo je priliku da igra, a najefikasnija je bila Saša Čađo sa ubačenih 14 poena. Dragana Stanković je dala 10 koševa, 7 skokova i 4 ukradene lopte, dok je Aleksandra Crvendakić dala 13 poena.

“Zadovoljne smo kako smo odigrale danas, pošto nam je ovo bila prva utakmica poslije priprema. Imamo dosta novih i mladih lica, koja predstavljaju osvježenje i na njima je da iskoriste priliku, da daju svoj maksimum. Ja se trudim da svoje znanje koje sam sticala u reprezentaciji sedam godina prenesem na mlađe i da dam svoj doprinos koliko god mogu”, rekla je Saša Čađo.

Iste ekipe sastaće se i u utorak u Vizura sportu. Reprezentativke u srijedu putuju u Kinu gdje će odigrati šest utakmica u dva grada protiv reprezentacija Kine, Australije i Argentine.

SRBIJA: Jovana Popović 8, Saša Čađo 14, Aleksandra Katanić, Nevena Jovanović
7, Aleksandra Račić 10, Aleksandra Crvendakić 13, Maja Škorić 2, Ivana Brajković 2, Dragana Stanković 10, Ana Radović 6, Tijana Cukić 4, Kristina Topuzović 4, Aleksandra Stanaćev 5, Sanja Mandić 2.

ŠANGAJ: Šen, Li, Huang, JD Žang 7, Ma 3, Pan 7, ŽT Žang 2, Han, Žu 13, ZK Žang, Bao 2, Ding.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili