Budućnost u Andori za četvrtfinale

Budućnost Voli u utorak od 20:45h gostuje Andori u 1/8 finala Evrokupa.

Plavo bijeli su u nedelju otputovali za Andoru, danas odradili trening u dvorani Poliesportiu d’Andorra. Pred utakmicu, medijima su se obratili Aleksandar Džikić i Danilo Nikolić.

“Nakon meča sa Zvezdom u kojem smo bili oslabljeni bez nekoliko igrača očekuje nas eliminaciona utakmica na gostovanju u Andori. Stižu nam odlučujuće utakmice, najvažnije u sezoni i vjerujem da ih dočekujemo u dobrom raspoloženju. Andora je tipični predstavnik španske košarke, sa vrlo pokretnim visokim igračima i kvalitetnim poenterima na bekovskim pozicijama. Na nama je da odigramo kao prethodni meč, da budemo agresivni, da odigramo dobru odbranu i da fokus bude na visokom nivou tokom 40 minuta. Ove sezone smo pokazali na nekoliko evropskih gostovanja da možemo odigrati dobro iako nemamo prednost domaćeg terema. Ukoliko pristupimo meču kao u prethodnih pet mečeva vjerujem da ćemo se vratiti u Podgoricu sa pobjedom”, kaže Danilo Nikolić, krilni centar Budućnosti.

“Ekipa Andore igra veoma brzu košarku, uvijek pokušavaju da postignu koš prije nego što je odbrana postavljena. Njihovi bekovi će iskoristiti svaku priliku da ubrzaju igru, visoki igrači su veoma pokretni, dobri trkači i imaju šutere koji mogu da otvore prostor za saigrače da napadnu obruč. Njihov napadački set je baziran na pik-n-rol kvalitetima njihovih bekova, imaju i dobre šutere. Uz sve to, veoma su agresivna skakačka ekipa. Imaju energiju i visinu, a kontrola tempa igre i skokova su nešto što moramo da iskontrolišemo da bismo imali pozitivan rezultat”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

foto:Buducnost VOLI