Budućnost počela pripreme

KK Budućnost počeo pripreme za novus ezonu.

Slobodan Subotić komandovao je početak priprema šampiona Crne Gore. Na prvom okupljanju nije bilo repreezntativaca Crne Gore Nikole Ivanovića, Suada Šehovića i Petra Popovića, koji su na priprema sa reprezentacijom, kao ni Amerikanaca Skota Vuda, Skota Bamforda i Hasana Martina koji će doći do 15. avgusta. Od pojačanja samo je bio letonac Martin Meiers.

“Dogodile su se neke promjene od našeg prošlog pressa. Potpisali smo četiri igrača. Moram biti jako zadovoljan kako funkcionišemo u klubu, sa pomoćnicima, menadžerom, direktorom. Bili su mi od velike pomoći. Svakim danom vidim da sam došao u veliki klub. Organizacija, želja, volja da se napravi nešto na velikom nivou. To me raduje”, rekao je trener Subotić i naglasio kako još tragaju za plajmekerom.

“Gledali smo puno igrača. Gledali smo prije svega njihov karakter. Ne želimo da dovodimo igrače na osnovu statistike i to smo postigli u velikoj mjeri. Doveli smo igrače koji žele da se dokažu, žele da igraju za klub, a ne ličnu statistiku. Kada je pozicija pleja u pitanju, većina igrača se odluči da ode u Evroligu i za manje pare i dosta njih čekaju NBA. Razočaran sam, bili smo blizu potpisa velikih imena, ali u zadnjem momentu su se predomislili, tražeći bolje uslove ali to me ne brine. Trenutno raspolažemo sa dva, tri imena. Moja želja je bila da su svi tu danas ali to nije bilo moguće. Nadam se da ćemo biti kompletni kada odemo u Kolašin”.

Aleksa Ilić vraća se nakon povede poslije pauze od gotovo godinu dana.

” Danas počinjemo sa pripremama i imaćemo period od dva mjeseca da se spremimo. Mislim da je to dosta vremena da se uklopimo kao ekipa. Čekamo pojačanja da nam se priključe i imaćemo nekoliko turnira sa jakim utakmicama. Sigurno da nam fale igrače koji su sa reprezentacijom uz Filipa koji se oporavlja. Očekuje nas dosta jaka ABA liga, dosta ekipa koje će se boriti za plej-of ali mislim da imamo dosta vremena da se spremimo i uđemo u pravi ritam”, kaže Ilić.

Martin Meiers obećava da će dati sve od sebe.

“Prije svega bih želio da kažem da sam veoma srećan što sam došao da igram u Podgoricu. Klub sa velikom istorijom, klub koji uvijek igra Evrokup ili Evroligu. Znam da sam došao u dobro organizovan klub. Daću sve od sebe i uvijek želim da igram srcem. Nisam dobar govornik ali pokušaću da pokažem sve na terenu”.

foto:Budućnost VOLI

About The Author