Evroliga dođe i ode, trofej ostane

U petak nova treća utakmica finala ABA lige.

Serija se nakon dvije utamice u Beogradu seli u Podgoricu na teren Budućnosti.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić u svom stilu je najavio treću utakmicu.

“Pričao sam sa Gavrilom Pajovićem ovih dana o jednoj stvari i osjećam potrebu da se to kaže. Igramo da osvojimo trofej ABA lige! Nas trofej zanima, i to će ostati zapisano u istoriji kluba, istoriji grada. To je nešto na čemu će ljudi poslije nas raditi dalje. Ivanović nosi duksericu iz 98. godine. Pitao me da li mogu da nosim, jer mi je rekao da mu mnogo znači. E naš posao je da nekom djetetu mnogo znači da nosi Nikolino sutra! Ta Evroliga je posljedica, o tom potom… Ali prvo nas zanima trofej. Jer mislimo da smo zaslužili ove godine da se borimo za titulu”, rekao je Džikić i nastavio:

“U istoj smo situaciji kao Zvezda, 1:1 je… Ne postoji garancija da ćemo mi pobjeđivati u Podgorici stalno. Ali mi je bitno da igrači shvate za šta se bore. I mislim da to znaju, da je to vrlo važno i da će publika to prepoznati. Daćemo sve od sebe. Ne zavisi sve od nas, ali ono što zavisi probaćemo da uradimo najbolje što možemo. To je poenta”. 

Osvrnio se Džikić i na taktičke detalje.

“Da nema Zvezda kvalitete spoljnjih igrača kakve ima, možda bi drugačije tretirali Omića i Lesora… Nije sve u brojkama. Obojica su odigrali dobro za Crvenu zvezdu u drugom meču. Opet, bili smo u igri za pobjedu gotovo čitav meč. Nije to ništa nerješivo. Malo smo mekše počeli na Omiću, pružili mu šansu da stekne samopouzdanje..: Mislim da mu to nećemo pružiti u Podgorici. Sve što naprave moraće da zasluže, kao i mi. Fokus je mnogo važan, moj i igrača, da se završi taj posao. Pozitivna energija može i da okrene, ali to ne može da izbriše ono što je urađeno iza nas. Ništa ne može promijeniti činjenicu šta smo uradili ove sezone. Ulaznice traži osam ili devet hiljada ljudi, zar to nije uspjeh i pobjeda?”.

Za treći meč Budućnost će imati na raspolaganju sve igrače.

“Sada smo u boljoj situaciji u odnosu na početak. Ivanović je sada zdrav, od Cedevite do Beograda nije trenirao. Bolja je fizička situacija pred treći meč, mnogo. Svi koji treba da igraju spremni su da igraju. Kako njima tako i nama, što se ritma mečeva tiče, iako mi se generalno format finala ne sviđa. Evroliga dođe i ode, trofej ostane… O tome se radi, to treba svi da shvate!“

Nikola Ivanović bio je uz Nemanju Gordića najbolji igrač Budućnosti u mečevima u Beogradu.

“Svima je jasno šta znače ovi mečevi za nas, ova velika prilika. Energija koja se osjeća u klubu i gradu odavno nije bila ovakva. Treba da očekujemo bolju Zvezdu nego u Beogradu. Dobra stvar je to što nismo ni mi tamo bili perfektni, možemo znatno bolje. Siguran sam da će atmosfera biti takva kakvu nikad do sada nijesam doživio. Vjerujem da imamo dosta dobru priliku”, rekao je plej Budućnosti.

“Zvezdini bekovi su visočiji i fizički moćniji od nas, ali dobro skok nismo kontrolisali. Zvezdina igra kreće od Ročestija, to je tako cijele sezone. Treba očekivati i bolju igru Feldina, koji je pod pritiskom u ova dva meča. Ono što mi treba da radimo je dosta prosto, imamo igrače koji igraju dobro odbranu na loptu i tako će i biti. Što se Dolmena tiče, kvalitetom je možda broj jedan u Budućnosti. Njegov kvalitet sve više dolazi do izražaja. Što želimo od njega i trebamo od njega to i radi. Tako će biti i u Podgorici.“

Treći meč finalne serije igraće se u petak u Podgorici od 20 časova.

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili