Bućan: Da budemo istrajni

Selektor juniora Srbije nakon plasmana u polufinale Evropskog prvenstva.

Juniori Srbije su u polufinalu Evropskog prvenstva. Do četiri najbolje ekipe došli su pobjedom protiv Njemačke 92:86. Polufinale znači i automatski plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Plasmanom u četvrtfinale obezbedili smo opstanak, ovom pobjedom kvalifikovali smo se za Svjetsko prvenstvo što je bio primarni cilj. Današnjim trijufmom, otvaraju nam se nove mogućnosti, jer nas dvije utakmice dijele od medalje. Znali smo koliko je Njemačka opasna i atipična ekipa što je danas dokazala. Nisu slučajno prvaci svijeta sa turnira u Manhajmu odigranom ove godine”, rekao je selektor Srbije Aleksandar Bućan.

Srbija u polufinalu ide na Francusku.

“Čeka nas duel sa selekcijom Francuske koju čine sjajne atlete. Veoma su disciplinovani sa jasnim idejama u igri. Očekujem da budemo istrajni u elementima igre koje dobro radili do sada. Nadamo se dobroj kontroli skoka, odbrani sa što manje lakih poena,što kroz poene blizu koša ili otvorene šuteve sa distance”,  istako je Aleksandar Bućan, selektor srpskih juniora.

Polufinale Srbija – Francuska igraće se u subotu od 19 časova i 45 minuta. U drugom polufinalu će se sastati Letonija i Rusija.

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili