“Briga nas za Teodosića kada imamo Stipčevića”

Ludnica na početku priprema Fortituda.

Najkošarkaškiji grad u Italiji i kako kažu jedini u toj zemlji u kome je košarka popularnija od fudbala je Bolonja. Popularnost košarke je na visokom nivou i zahvaljujući gradskim rivalima Fortitudu i Virtusu. Nekada su bili u vrhu evropske košarke, a onda je uslijedio strmoglavi pad pa su igrali u nižem rangu takmičenja. Virtus se vratio prošle, a Fortitudo ove sezone i Palakanestro će opet imati gradski derbi. Virtus je prošle sezone osvojio FIBA ligu šampiona, ove su doveli ozbiljna pojačanja na čelu sa Milošem Teodosićem. Na drugoj strani Fortitudo je doveo Roka Stipčevića, a stigli su još Amerikanci Ed Denijel i Henri Sims, Kanađanin Kasijus Robertson, te Erik Raš iz Švedske.

Baš nas briga za Teodosića kada imamo Stipčevića”, skandiralo je nekoliko stotina navijača ispred ulaza u dvoranu na početku priprema.

Stipčević je bio oduševljen dočekom.

“Ništa ne mogu da dodam osim vau. U današnje vreme ovo više ne možete naći. Prvi dan priprema, napolju je 33 stepena Celzijusa, navijači su došli ispred naše teretane i pružili nam ludačku dobrodošlicu”, napisao je Rok na “Tviteru”.

foto:printscreen

About The Author