Četvrti Amerikanac u Baru (VIDEO)

Bronson Kejnig novi košarkaš Mornara.

Četvrti Amerikanac koji je ovog ljeta potpisao ugovor sa Mornarom je 24. godišnji Bronson Kejnig.

Riječ je o beku, kji je visok je 1,91 metar. Pohađao je srednju školu Akvinas u La Krosu, Viskonsin. U četvrtom razredu doveo je svoj tim do državne titule. Asošijejted pres ga je proglasio igračem godine za Viskonsin 2013 godine, kada je prosječno postizao 17 poena, imao 4,4 asistencije po utakmici, a šut za trojku 45,5 odsto.

Potom je pohađao univerzitet u Viskonsinu gdje je igrao u timu “Wisconsin Badgers”. U februaru 2017. postigao je fakultetski rekord u trojkama. U julu 2017. potpisao je ugovor sa Milvoki Baksima, a u  septembru ugovor za treniranje sa Čikago Bulsima. Nešto kasnije priključio se Grend Repids Drajvu, filijali Detrit Pistonsa u Razvojnoj ligi u kojoj je imao prosjek od 9,7 poena i 1,2 asistencija.

Kejnig je, inače, rođeni Amerikanac, pripadnik indijanskog naroda Ho Čunk.

Prije njega potpis na ugovor sa Mornarom stavili su njegovi zemljaci, bekovi Kadin Karingtona  i Andre Spajt  i krilo Vinston Šepard, kao i krilni centar Hrvat Marin Mornar .Ugovore sa ekipom crnogorskog šampiona produžili su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

foto:nba.com

About The Author

Možda ste propustili