Bratunac odustao zbog para

foto: KK Bratunac

Košarkaška Liga BiH neće biti igrana u Bratuncu iduće sezone jer su uprava i trener raspustili ekipu poslije samo desetak dana priprema.

Razlog je pogađate – novac

Član Upravnog odbora i sportski direktor u ostavci Dane Dragičević pojasnio je situaciju u razgovoru za “Glas Srpske”.

“Problem jeste taj što opština nema para za sport, ne samo za košarku, a još veći problem predstavlja činjenica da nam niko ne može obećati makar okvirni budžet. Prema nekim navodima, za kompletan sport u budžetu opštine ostalo je između deset hiljada i 20.000 maraka, tako da se ne smijemo upustiti u novu avanturu odnosno da klubu stvaramo dodatne troškove. Svi momci su otišli jer im ne možemo osigurati redovnu isplatu. Mislim da smo bili korektni prema njima i da imaju dovoljno vremena da nađu nove angažmane u čemu bismo im i mi ponudili pomoć. Nije bilo jednostavno im reći da moraju potražiti nove sredine, ali smatram da smo ispali pošteni jer su neki od njih porodični ljudi i nikoga nismo htjeli uvlačiti u neizvjesnost”, rekao je Dragičević.

Pred početak sezone sklopljeni su ugovori sa američkim košarkašima Džordanom Votsonom i Antoanom Maksvelom.

“Amerikanci nisu ni došli iako je trebalo da dođu”, dodao je Dragičević.

Bratunac je 2018. godine postao šampion Republike Srpske i prethodne četiri sezone nastupao u Ligi BiH.

“Lično smatram da od nastupa kluba u Ligi BiH definitivno nema ništa, ali ističem da to nije stav Upravnog odbora. Teško je očekivati da sa seniorskom ekipom igramo bilo koje takmičenje iduće sezone. Ponavljam da ovo nije konačan stav uprave, već moje iskreno mišljenje”, naglasio je Dragičević.

Dragičević je istakao da su pojedini članovi uprave nudili pomoć koja ne bi bila dovoljna da izguraju cijelu sezonu dok je klub vezan za opštinu.

Kada je došlo do promjene vlasti sredstava su nam bila prepolovljena, ali smo i sa njima uspjeli da izguramo sezonu, napravimo dobar rezultat i izmirimo potraživanja prema svima što i sada ne znam kako smo uspjeli.

Onda je došlo do opoziva načelnika opštine i sad nam niko ne može garantovati novac, a dok novi načelnik preuzme dužnost proći će neko vrijeme koje mi jednostavno nemamo. Novi budžet biće usvojen poslije Nove godine, ali nemam više snage da ulazim u sve to”, istakao je Dragičević.