Bratunac nastavlja

Košarkaši Bratunca nastavljaju takmičenje u Ligi BiH.

Prije dva dana srijeda je označena kao dan “D” za nastavak takmičenja u ligi BiH. Problem je nastao kada je novi načelnik opštine Bratunac izjavio kako opština neće finansirati nastup kluba u najvišem rangu BiH košarke.

Danas nakon sastanka sa načelnikom Srđanom Rankićem bolje vijesti.

Načelnik je potvrdio da će opština ispoštovati garancije koje je dala na početku sezone, te da će nagomilane obaveze kluba biti izmirene, kao i da će finansiranje kluba biti osigurano iz budžeta opštine Bratunac do završetka tekuće sezone.

“Zbog slabijeg punjenja budžeta i loše finansijske situacije morali smo da pravimo uštede u svim sferama. Samim tim je obuhvaćen i klub pa zbog toga nismo mogli da planiramo da izdvojimo 259.000 maraka, kao što je to učinjeno prethodne godine. Tu je došlo do nesuglasica, jer većinu igrača klub ima na ugovoru, isplaćuju se plate za njih i veliki su troškovi. Moj stav je da u budućnosti broj tih ugovora smanjimo, da smanjimo troškove i da nastavak rada kluba organizujemo sa našom djecom, odnosno igračima iz našeg grada. Na sastanku sam tražio da klub treba da završi ovu takmičarsku sezonu i da vidimo šta je to od obaveza klub stvorio do današnjeg dana i koliko će to iznositi do završetka takmičenja”, rekao je Rankić.
Načelnik je tražio od kluba da mu se hitno dostavi:

  1. zapisnik i rješenje poreske uprave o zadnjoj kontroli koja je vršena
  2. spisak plata i ugovore sa igračima
  3. spisak stipendista za prethodnu godinu
  4. specifikacija stavke “ostali nematerijalni troškovi” u kojoj je prikazan utrošak od blizu 50.000 KM za prethodne dvije godine
  5. spisak djece po selekcijama i iznosima članarine koja je uplaćivana
  6. presjek obaveza sa danom 17.03.2021. kao i specifikacija obaveza da se može da završi postojeća sezona.
  7. Načelnik je naglasio da je svima cilj da klub opstane, ali da zbog teške finansijske situacije u zemlji uopšte i zbog lošeg punjenja budžeta, najvjerovatnije da opština neće moći preuzeti na sebe finansiranje profesionalne selekcije, dok je finansiranje amaterskih selekcija zagarantovano.
    Po završetku sezone, održaće se skupština kluba na kojoj će biti odlučeno o daljim koracima.

foto: KK Bratunac TRB