Bosna Royal pred tužbom

Košarkaški klub Bosna Royal je pred novim problemom.

Sarajevski klub je zbog dugovanja prema bivšim igračima pred tužbom agencije AproK Sport Group i menadžera Feliksa Kojadinovića.

Uprkos nastojanjima da se izbegne ovakav scenario, u agenciji su prinuđeni da svoja potraživanja potraže na FIBA BAT sudu. Naime, sarajevski klub je još iz sezone 2016/17 ostao dužan Ljubomiru Čampari 4. 000 evra, zatim Strahinji Dragičeviću 4.500 evra, dok je slučaj iz ove sezone Miroslav Pašajlić . Sad već bivšem plejmejkeru Bosna duguje 17.500 evra .

Pored toga postoje dugovanja i prema bivšem igraču Feliksu Kojadinoviću koji je ujedno i zastupnik pomenutih košarkaša. Kako je ovaj klub preuzeo obaveze Bosne iz ranijeg perioda, ostao je dug prema Kojadinoviću iz sezone 2009/2010, a bivši igrač ima pravosnažnu presudu na 22.000 evra. Takođe su mu dužni 5. 500  evra na ime menadžerskih provizija . To praktično znači da je klub dužan 53.500 evra piše “EuroBlic”.

U agenciji tvrde da su pokušali da dođu do dogovora sa klubom.

“Već je kontaktirana nova uprava Bosne Rojal na čelu sa predsjednikom Harunom Mahmutovićem i odgovor je da nema novca za podmirenje dugova. Nažalost biću prinudjen da sa igračima koje zastupam pokrenem postupak pred FIBA Bat sudom. To dalje dovodi do tog da u budućnosti sarajevski klub može da ima novi slučaj ” Vučurević ” sa još većim iznosima. Što se tiče situacija sa Miroslavom Pašajlićem, ugovor je raskinut na štetu kluba, a ne kao što je objavljeno u medijima da je ugovor raskinut sporazumno. Ne postoji nikakav dokument o tome osim mog dopisa klubu u kojem ih obaveštavam da se ugovor raskida na štetu kluba zbog neplaćanja primanja po ugovoru i to je prava istina. Željeli smo da se ovo izbjegne i ponudili smo da se čak dug riješi u ratama i da se ne ide na Sud, međutim ni to nije bilo moguće se ispoštuje i očito da je tužba jedini način da se riješe ova potraživanja”, poručio je Feliks Kojadinović, zastupnik košarkaša u izjavi za “EuroBlic”.

foto:printscreen/youtube

About The Author