Borac vjeruje da se serija vraća u Laktaše

Vjeruju u majstoricu.
Borac - Igokea

foto: kosarka24.ba

Borac će u ponedjeljak dočekati Igokeu u drugoj utakmici finalne serije šampionata BiH.

Igokea, koja brani titulu je prvi meč na svom terenu riješila u svoju korist 57:56. Imao je Borac napad za pobjedu, ali Džerod Vest je bio neprecizan. Zoran Šašćelan trener Borca osvrnuo se na prvi meč.

“U prvom duelu u Laktašima pokazali smo da smo zaslužen u finalu i da smo ozbiljan rival favoriziranoj ekipi Igokee. Naša mlada ekipa koju krasi agresivnost i prije svega dobra odbrana pokazala se odlično i u toj utakmici, ostaje mali žal što nismo slavili jer smo bili jako blizu da napravimo jedan ozbiljan brejk, ali uvjeren sam da ćemo biti jednako motivisani ako ne i više da u posljednjoj domaćoj utakmici u našem Boriku napravimo pravi meč i da pobjedom pokušamo produžiti seriju i borbu za titulu“, rekao je Kaščelan.

Njegova ekipa je mlađa i agresivnija. Na drugoj strani Igokea je iskusniji tim i njihovi igrači imaju puno više trofeja u rukama i odigrali su više ovakvih utakmica.

”Ekipa Igokee je iskusna i ima prednost u odnosu na nas kad su ovakve utakmici u pitanju, ali tokom čitava sezone sam napominjao da je uživanje da sam trener ove ekipe i ovakvih momaka koji se bore za dres Borca i siguran sam da njihova agresivnost i energija neće manjkati ni u ponedjeljak.Ovom prilikom želim da pozovem publiku da u što većem broju dođu u Borik, uživaju u dobroj predstavi, a na nama je da pokušamo da odbranimo naš Borik i da se približimo tituli.

Meni je najvažnije da moji momci budu hrabri i čvrsti. Napravili smo veliki rezultat, ali uvijek ću da naglasim, ja kao trener i Borac kao tim treba da se bori za najveće moguće ciljeve i da se osvajaju titule. Sigurno je da nećemo biti zadovoljni samo što smo se našli u finalu.’’

Kristijan Ateljević se nada da će domaća publika biti šesti igrač i pomoći njegovoj ekipi da dođe do trijumfa:

’’Umorni jesmo, pošto smo se u polufinalnoj seriji protiv Bosne mnogo istrošili, ali se nadam da će publika i u sljedećoj utakmici doći da nas podrži i da vjetar u leđa jer nam to mnogo znači. Publika je zaista šesti igrač i uz njihovu podršku vjerujem da će naredni meč završiti u našu korist.’’

Druga utakmica na programu je u ponedjeljak u 18 časova. Finalna serija se igra na dvije pobjede.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author