Borac spreman za Sarajevo

foto: KK Borac

Pred košarkašima Borca su tri utakmice ABA 2 lige, protiv Gorice, Sparsa i Helios Sansa.

Košarkaši banjalučkog Borca odlično su započeli novu sezonu. Drugu ABA ligu su otvorili sa dvije sigurne pobjede protiv Širokog i ekipe Vrijednosnice Osijek, a u prvenstvu BiH u tri odigrana kola Borac ima maksimalan učinak. Klub na turnir druge ABA lige u Sarajevu putuje u dobrom raspoloženju.

“Rezultatski odlčian start sezone. Ima još pred nama puno posla. Fokusrirani smo na ono što je pred nama. Ekipa raste. Svaki turnir je posebna priča, tako da pređašnji rezultati nemaju neku težinu. Mi smo fokusirani na nas i želim da pohvalim momke jer je početak sezone plod dobrog rada i zalaganja”, rekao je trener Borca Zoran Kašćelan.

“Svi smo zadovoljni i to nam daje motiv za dalje. Očekuje nas zahtijevan turnir u Sarajevu. Spremni dočekujemo taj turnir i ova pobjeda protiv Leotara u gostima nam daje vjetar u leđa”, rekao je Stefan Lakić.

Prvi protivnik crveno plavih u Sarajevu u utorak biće tim Gorice, koji je u prva dva kola doživio poraze.

“Ekipa Gorice je iskusna ekipa koja ima četiri igrača koji su igrali ABA ligu. promijenili su trenera i to će dati novu energiju timu i očekuje nas zahtijevna utakmica”, kaže Kašćelan.

Na turniru u Sarajevu Borac će odigrati još dvije utakmice, protiv Sparsa 24.novembra i Helios Sansa dva dana kasnije.