Borac sa pet novih imena u sastavu počeo pripreme

Košarkaši Borca počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuje nastup u Ligi BiH.

Trener Marko Šćekić u ponedeljak je komandovao početak priprema za novu sezonu. U odnosu na prošlu nedostaje samo kapiten Nebojša Pavlović, koji je otišao u Francusku. Banjalučane su do sada pojačali Draško Knežević, Stefan Glogovac, Aljoša Janković, Nemanja Nikolić i Nemanja Živković. Zajedničko ovim igračima je da su svi u jednom momentu karijere bili članovi Igokee.

“Ja sam prezadovoljan kvalitetom ekipe i pojačanjima koja smo mi doveli, okupili smo kompletnu ekipu, a možda, ukoliko nam se ukaže neka dobra prilika, angažujemo još jednog novog igrača. Nemamo informacije o drugim timovima koji još nisu kompletirali sastave, teško je govoriti o tome za koju ćemo se poziciju boriti ali ja mislim da ćemo sa ovom ekipom biti konkuretni u ligi BiH”, rekao je Marko Šćekić za “srpskainfo”.

Pripreme su počeli, a još se ne zna tačan tremin početka Lige BiH.

“Počeli smo sa radom, još ne znamo kada je početak sezone, da li je to 27.septembar, da li sedam dana kasnije ili će sezona početi tek 10. oktobra. Nadam se da ćemo to brzo saznati pa ćemo tom datumu prilagoditi i detaljniji plan priprema.  U svakom slučaju radićemo uglavnom u Banjaluci, ići ćemo na prijateljske turnire, ukoliko nam situacija dozvoli. Trenutno je tako da se može igrati, nadam se da će to epidemiološka situacija dozvoljavati i u avgustu kada planiramo najveći broj kontrolnih mečeva”, rekao je Šćekić.

foto:kosarka24.ba