Boldvin u Borcu

foto:aba league/Dragana Stjepanović

Diante Boldvin je novi igrač čačanskog Borca.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzartsporta, američki plejmejker (28, 183 cm) sve je utanačio sa srpskim klubom i već sutra bi trebalo da stigne u Čačak.

Boldvinu neće trebati mnogo vremena da se adaptira na novu sredinu, s obzirom na to da je prošle godine bio član banjalučkog Borca, u čijem dresu je na 15 mečeva u ABA 2 ligi nanizao prosjek od 15,5 poena i 6,1 asistencija, a u šampionatu BiH 12,4 poena i 5,1 asistenciju, što ga je ljetos preporučilo Zadranima.Čak je polovinom jula i potpisao ugovor sa timom sa sjevera Dalmacije. Međutim, poslije manje od mjesec dana, bez odigranog zvaničnog meča, došlo je do raskida saradnje, kako je klub saopštio na zahtjev igrača iz ličnih razloga.

Iz Zadra su tada poručili da nemaju nikakvih obaveza prema Boldvinu koji je po studranju na Univerzitetu Severena Karolina Grinzboro evropsku karijeru počeo da gradi u poljskom Kožalinu (11,9 poena, 2,8 skokova, 4,2 asistencije).

Zatim je igrao za finske timove Vilpas (10,7 poena, 5,4 skoka, 3,2 asistencije) i KTP basket (7,0 poena, 1,7 asistencija), njemački Tibingen (12 poena, 5,0 skokova, 5,0 asistencija), bugarski Černomorec (20,0 poena, 6,3 skoka, 8,5 asistencija) i pomenuti banjalučki klub.