Bogdanović: Nisam u kontaktu sa Vujoševićem

Bogdan Bogdanović očekuje da nastupi za Srbiju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

U Beogradu, od 29. juna do 4. jula, Srbija je u grupi sa Filipinima i Dominikanskom Republikom, a Italija sa Portorikom i Senegalom. Samo jedna ekipa ide na olimpijski turnir.

„Nismo razgovarali o tome Galinari i ja, iskreno, samo o tome da li će on da dođe u Beograd. Rekao je da hoće, ja sam ga zvao prijateljski, ali ne znam hoće li igrati na kvalifikacionom turniru. Fokusirani smo na ono što nas čeka, ne znam ni koji su tačno datumi. U Evropi smo znali šta je maksimum, koji datum, i možeš li da stigneš na pripreme. Tako sam u Feneru jednom išao do kraja sezone, pa sam stigao za kvalifikacije“, rekao je Bogdanović na predstavljanju svoje nove adidas opreme prenosi Sportklub.

On je rekao i da je u kontaktu sa selektorom srpske reprezentacije Igorom Kokoškovom.

„Naravno, tu sam. Čujemo se, bili smo zajedno u Sakramentu. Mislim da je Igor u kontaktu sa svim srpskim i balkanskim igračima u NBA, on bi uvijek organizovao viđanja„.

Partizan, klub u kojem se Bogdanović afirmisao, ove sezone nije imao očekivane rezultate.

Ispratio sam koliko sam uspio. Izuzetno teška sezona za Partizan, ali teško je bilo za sve, teški uslovi. Znamo da je Partizan nešto drugo bez navijača, tako je u našoj kulturi. Teško je bilo vjerovatno i bez navijača nešto praviti“.

Novinare je zanimalo da li se Bogdanović čuje sa nekadašnjim trenerom iz Partizana Duškom Vujoševićem.

Ne čujemo se, nismo trenutno u kontaktu“.

Usledilo je pitanje o još jednom Bogdanovom bivšem treneru – Željku Obradoviću i njegovom eventualnom angažmanom u NBA ligi.

„Najveći Željkov kvalitet je moć adaptacije, može da se prilagodi timu. On bi našao sistem koji može da funkcioniše ovde. Nema ovde slabijih utakmica, nema temeljnih priprema, nema odmora, dosta stvari je drugačije. Na nekim utakmicama izlaziš, ne možeš ni da se zagriješ, to je takav umor… Ali on bi pronašao neki novi način i napravio bi uspjeh. Navikao nas je na uspjehe, mislim da ne bi ostao dužan tu“.

Na pitanje hoće li Jokić častiti večerom ako bude MVP, Bogdan uz osmjeh:

„Preveliki je bonus za to da bi bila samo večera“.

foto.atlanta hawks

About The Author