Bogdanović o Divcu, Stojakoviću, Dončiću….

Bogdan Bogdanović za kratko vrijeme u NBA ligi “osvojio” je stručnjake i medije.

U najnovijem intervjuu,koji prenosi sportklub.rs Bogdanović je govorio o legendama Sakramenta Vladi Divcu i Predragu Stojakoviću, Slovencu Luki Dončiću…..

Na početku je govorio o razlici igranja u Evropi i u NBA ligi.

“Evropa pokušava da na neki način prati NBA. Mislim da se sam sistem takmičenja mijenja i ubrzava, imali smo prošle sezone sitiacije da igramo po tri meča u sedam dana, dva u Evroligi i jedan u domaćem šampionatu i mislim da mi je to pomoglo da se brže prilagodim kada sam došao”, rekao je Bogdan Bogdanović i dodao:

“Dobro se osjećam, nema umora na koji će vam se požaliti većina rukija. Mislim da sam ja dovoljno iskusan igrač koji zna kako da se pripremi za mečeve, čak iako je potrebno da se igra svake večeri.”

Stil igre razlikuje se u Evropi i u NBA, ocijenio je Bogdanović.

“Ovde igrači imaju više slobode. To ti omogućava da pokažeš sve što imaš i što umiješ i iskažeš svoj talenat. U Evropi se više igra timska košarka, svaka greška je skupa i jasno se odražava na ekipu. Ovde igram za ekipu koja pravi tim i to sve čini još težim. Imamo neke teške momente, ali mislim da smo pokazali kako umijemo i možemo da igramo”, ocijenio je Bogdan.

Najveći izazov u prilagođavanju na NBA bio mu je što bolje upoznavanje sa saigračima.

“Mislim da kako se bolje upoznajemo i igramo bolje. Ove sezone nije bitna jedna utakmica, dvije, ili tri vezane pobjede. Važno je da napravimo dobru igru i izgradimo tim. Imamo sjajnu atmosferu u timu. Ponekad se mučimo da to pokažemo na terenu, ali siguran sam da će i to doći”, kaže Bogdanović koji se veoma dobro i brzo uklopio u NBA sistem igre.

“To je nešto čemu sam se nadao kada sam dolazio, ali sada kada sam tu, veoma je dobar osjećaj kada možeš na pravi način da predstavljaš svoj tim i svoju zemlju. Sjajno zaista.”

Bogdanović je na pitanje o Vladi Divcu i Peđi Stojakoviću koji su uspješno nosili dres Sakramenta rekao da su oni za njega svakako važni, ali da oni rade svoj posao a on svoj – “Važni su, ali ja ipak moram igrama da zaslužim svoje mjesto”, rekao je srpski košarkaš.

https://www.youtube.com/watch?v=J1ntIT1qsqA

Bogdanović je govorio i o Luki Dončiću za koga je imao samo riječi hvale.

“Može da igra u NBA. Ne znam da li će ga izabrati kao prvog pika, to zavisi od mnogo stvari, ali on je sjajan igrač. Mislim da je jedan od najtalentovanijih i najiskusnijih igrača svoje generacije. To kažem iz iskustva, igrao sam protiv njega i uvek sam imao taj osećaj”, kaže Bogdanović koji je govorio i o Goranu Dragiću.

“Veoma ga često gledam. Pratim ga još od vremena kada je igrao u Finiksu. Svake sezone je sve bolji. On je sjajan igrač i veliki profesionalac i iskreno i ja pokušavam da budem profesionalan kao on jer mislim da je to jedini način da se uspije”, dodao je Bogdan koga su novinari pitali i za tajnu jugoslovenske škole košarke.

“Mislim da je to ljubav. Možda je to ‘tajna’.”

Finale Olimpijskih igara i poraz Srbije od SAD bila je još jedna tema.

“Amerikanci su tada došli da osvoje zlato. Mi smo došli da dođemo do finala. Iskreno. Imali smo mlad tim i na samom zagrijavanju se nismo koncentrisali na sebe, gledali smo ih i komentarisali – stvarno igramo protiv njih, tu smo. Nadam se da ćemo u nekom narednom susretu mi biti tim koji je odigrao bolji meč”, zaključio je Bogdanović.

foto:printscreen/youtube/60 Seconds More or Less

About The Author