Bodirogi Orden časti sa zlatnim zracima

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga odlikovan Orden časti sa zlatnim zracima koje je danas primio povodom Dana Republike Srpske – 9. januara.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je Bodirogu Ordenom časti sa zlatnim zracima za izvanredne rezultate u košarci i njenoj promociji u Srpskoj, kao i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Bodiroga je rekao da mu je uručivanjem Ordena učinjena velika čast i ukazano veliko priznanje.

“Košarkaški kamp koji smo godinama organizovali u Trebinju upravo je bio naš doprinos činjenici da je Srpska dobro i lijepo odredište za sve. Više od 3.000 djece iz 20 zemalja su kroz različite sportske i vansportske aktivnosti imali priliku da se uvere u gostoprimstvo, ljubav i otvorenost našeg naroda”, istakao je Bodiroga u obraćanju na svečanosti u Palati Republike.

Prisjetivši se perioda kada je igrao košarku, Bodiroga je dodao da je znao da nacionalni tim ima veliku podršku cijelog naroda, a da je ta podrška u Republici Srpskoj uvijek bila ogromna.

“Znao sam i tada da za svaku našu pobjedu navijaju ljudi od Trebinja do Banjaluke, a sada sam još srećniji jer sam potpuno svjestan da je moja generacija tada unijela bar malo radosti u domove našeg naroda, ma gdje on tih godina živio”.

Bodiroga je zahvalio što mu je odlikovanjem ukazana velika čast i čestitao Dan Republike građanima Srpske, poželivši im sve najbolje u novoj godini.

“Živele Srbija i Republika Srpska!”, poručio je Bodiroga.

foto:srna

 

About The Author

Možda ste propustili