Bjelica: Srbima je košarka u krvi

Nemanja Bjelica pričao za američke medije o Srbiji, Teodosiću, Minesoti..

 

Nakon pobjede Minesote protiv LA Klipersa u kojoj je postigao 18 poena uz devet skokova Nemanja Bjelica dao je intervju za “60 seconds more or less” u kojem je govorio o trećoj sezoni u Minesoti.

“Treća godina mi je u Minesoti, sada imamo priliku da uradimo nešto veliko i zaista sam srećan što sam dio ovog tima. Košarka ovde je drugačija, brža, atletske sposobnosti su bitne. Prve godine sam se privikavao na ligu, sve mi je bilo novo, ali sam sada spreman da se takmičim Imamo mnogo potencijala, mlada smo ekipa, ali imamo i igrače sa iskustvom. Treba samo stvari da se poklope, Zapadna konferencija je teža od Istočne. Potrebno je da budete spremni za svaku utakmicu, ako to nije slučaj protivnik može da iskoristi to protiv vas”, rekao je Bjelica.

On je govorio i o Srbiji, kao nepresušnom izvoru košarkaških talenata.

“Košarka nam je u krvi, imamo Novaka Đokovića koji je teniser, ali je košarka sport broj jedan u Srbiji. Imamo mnogo dobrih igrača, petoricu u NBA ligi”, rekao je Bjelica,koga su zamolili između ostalog da prokomentariše igre Miloša Teodosića u LA Klipersima.

“Teo je unikatan, srećan sam što je došao u NBA ligu. Nije imao sreće sa tom povredom, ali se sada oporavio i pokazuje da je jedan od najboljih plejmejkera. Njegov način igre čini da košarka izgleda tako lako”.

foto:printscreen/youtube

About The Author