Igokea prvi korak do NBA

Bili Preston o prvom mjesecu u dresu Igokee.

Dolazak Bilija Prestona u Igokeu bio je veliko iznenađenje.Mladić,koji je sa čuvenog Kanzasa stigao u Laktaše ne krije da na ljeto želi u najjaču ligu na svijetu.

“Ovo je korak koji sam morao da napravim da bih stigao tamo gdje želim. Imam osjećaj da ću uspjeti. Odužiću se Igokei i svim ekipama za koje sam igrao. U Igokei sam sjajno primljen, svi se trude, žele da ugode, pomognu… Prijatno sam iznenađen”,kaže za “Dnevni avaz” 21-godišnji košarkaš,koji je za Univerizteta Kanzas stigao u Igokeu.

“Nisam imao sreće da igram u Kanzasu. Razlog je saobraćajna nezgoda (udario je automobilom u ivičnjak, op. a.) i suspendiran sam do okončanja postupka. No, to se oteglo, a ja sam želio da igram.Prešao sam preko toga, to je gotovo”.

Preston ne krije da želi u NBA iz Igokee.

“Jeste, to je razlog zašto sam došao u Igokeu, želim na viši nivo. Cilj je NBA, najjača liga na svijetu, i to direktno iz Igokee, iz koje ću izaći na draft”, kaže Preston,koji je sa 11 godina počeo trenirati košarku.

“Počeo sam trenirati kad sam imao 11 godina u Los Anđelesu. Onda sam otišao u srednju školu u Teksas, a posljednju godinu proveo sam u timu Ouk hil. Potom sam otišao na Kanzas univerzitet, odakle sam došao u Igokeu”, kaže Preston,kome se sviđa život u Laktašima.

“Najviše sam s drugarima iz Amerike Dominikom Artisom  i Kejtinom Rajnhardom. Što se tiče hrane, ima razlike. Meso je kod vas mnogo svježije, prirodnije. Volim omlete, pastu i piletinu”.

foto:Nenad Vuruna/KkIgokea

About The Author

Možda ste propustili