Struka za Ćikića, KSBIH za Alihodžića

KS BiH još nije imenovao selektora juniorske reprezentacije BiH.

Upravni odbor KS BiH je za selektora kadeta imenovao Admira Prašovića, a u ženskoj konkurenciji kadetkinje će voditi Mirza Oštraković, a juniorke Slaviša Ožegović.

Muška juniorska reprezentacija BiH je jedina selekcija koja još nema selektora odnosno nasljednika Borisa Džidića. Kako saznajemo trener juniora Igokee Aleksandar Ćikić dobio je podršku Stručnog savjeta, ali selektor još nije imenovan.

“Imenovanje selektora biće na narednoj sjednici Upravnog odbora koja će biti održana do kraja aprila. Stručna komisija je dala prijedlog za selektora Aleksandra Ćikića dok je kancelarija KSBIH predložila Dževada Alihodžića. Većina članova Stručne komisije podržala je izbor Aleksandra Ćikića, ali odluka o imenovanju selektora biće donesena na narednom sastanku Upravnog odbora odnosno članovi Upravnog odbora moraju da se slože i potvrde jedno od dva predložena kandidata”, izjavio je za naš portal generalni sekretar KS BiH Amer Čolan.

Na šestoaprilskom turniru U18 reprezentaciju BiH vodice selektor kadetske reprezentacije Admir Prašović Admir koji je trenutno verifikovani selektor u16 reprezentacije.

Foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili