BiH kvalifikacije za Eurobasket počela pobjedom na Kipru: Džanan Musa pokazao zašto je lider

Pobjeda BiH.
Aleksandar Lazić

foto: FIBA

BiH je kvalifikacije za Eurobasket 2025 počela pobjedom protiv Kipra u gostima 99:66.

Kipar je meč počeo sa tri trojke i veoma brzo su došli do vođstva 11:2 i selektor BiH je morao da u ranoj fazi meča reaguje tajm-autom.

Ubacila je selekcija Kipra i šestu trojku, ali je BiH uspjela da dođe do preokreta i povede 22:20. Prva četrtina u kojoj je Kipar ubacio čak sedam trojki završena je vođstvom BiH 28:27, u čijem dresu je Džanan Musa ubacio 14 poena.

Gosti su serijom 8:0 počeli drugu četvrtinu u kojoj su prvi put imali i dvocifrenu prednost 51:35, a na poluvremenu je rezultat bio 51:38.

U trećoj četvrtini Kipar je prišao na 57:47, ali nisu mogli ozbiljnije da zaprijete. Uslijedio je odgovor i tim Adisa Bećiragića odlazi na 65:49, a BiH je do tada čak 20 poena postigla iz kontranapada. Na kraju treće četvrtine BiH je imala i 21 poen prednosti i tu je već pobjednik bio jasan.

Džanan Musa je prevodio svoju reprezentaciju sa 26 poena, Ajdin Penava je dao 15, Kenan Kamenjaš je postigao 13 poena i imao 10 skokova , Amar Alibegović je meč završio sa 12, a Aleksandar Lazić je dao 10 poena. Na drugoj strani u reprezentaciji Kipra, koja kao jedan od domaćina ima sigurno mjesto na Evropskom prvenstvu najefikasniji je bio Deril Vilis sa 22 poena.

BiH u ponedjeljak u Tuzli dočekuje Francusku.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author