Bez Superkupa ABA lige, Druga liga proširena na 14 klubova

Na danas održanoj sjednici Skupštine ABA lige utvrđen je kalendar takmičenja po kojem Prva ABA liga u sezoni 2020/21 počinje 19. septembra 2020. godine.

Ligaški dio se igra do 28. marta 2021, dok je početak plej-ofa zakazan za 4. april. Prema usvojenom sistemu takmičenja, posljednjeplasirani tim ABA lige neće imati pravo učešća u narednoj sezoni, dok će pretposljednji tim ABA lige i finalista Druge ABA lige igrati baraž za mjesto u ABA ligi. S obzirom da prisustvo i razvoj virusa COVID 19, još uvijek nose veliki broj ograničavajućih faktora, Skupština ABA liga je odlučila da otkaže ABA Super kup u sezoni 2020/21.

Skupština ABA lige j.t.d. usvojila je kriterijume za popunu 2. ABA lige, na osnovi koju su specijalne pozivnice dobili Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla i KK Podgorica.

Druga ABA liga, u sezoni 2020/21, počinje 23. septembra 2020. godine. Ligaški dio igraće se do 7. aprila. dok je početak plej-ofa zakazan za 14. april.

ABA liga i klubovi će detaljno pratiti situaciju sa razvojem virusa COVID-19, biće u stalnom kontaktu sa državnim i zdravstvenim organizacijama i u skladu sa eventualnim ograničenjima vršiti usklađivanje svojih daljih koraka.

foto:aba