Basket 3×3 po 24. put u Banjaluci

FIBA turnir u basketu u organizaciji asocijacije Basket Bam Banja Luka održaće se ove godine od 15. do 17. avgusta.

“Čekali smo da se završe radovi u centru grada, i da ambijent na Platou ispred Narodnog pozorišta RS jer se upravo na tom mjestu održava ova tradicionalna kulturno-sportska manifestacija”, rekao je u ime organizatora Miroslav Dojčinović i dodao:

“Prvi smo još 1998. godine, u BiH počeli sa organizacijom turnira u basketu, i mali dječaci koji su kod nas učili prve basket korake sada su uveliko porodični ljudi, koji svoju djecu dovode na isti taj teren da gledaju takmičenje.Ponosni smo što smo i pored svih izazova i poteškoća uspjeli opstati i održati kontunuitet ovog turnira, koji je svakako jedan od brendova Banjaluke”, kaže Dojčinović.

I ove godine, po 24. put očekuje nas veoma zanimljiv događaj, i maksimalno smo se spremili, u skladu sa mogućnostima da prezentujemo i naš grad,i ljude koji su nam pomogli u skladu sa mogućnostima.Svjesni smo da je situacija teška,ali nikada nismo odustali,niti ćemo. Plato ispred Narodnog pozorišta RS biće od ponedeljka do srijede, kada se igra seniorski turnir,pravi basket centar.Biće postavljen potpuno novi koš, specijalni teren sa podlogom za igru, tribine, rasvjeta, i veliki led semafor.Zaista smo se potrudili da sve izgleda na vrhunskom nivou”, kaže Miroslav Dojčinović.

Prvog dana, 15.08, od 19 časova sa nama će biti naši drugari iz Daun Sindrom Centra Banja Luka, kojima ćemo prezentovati basket kao igru, a oni će za sve prisutne odigrati i jedan igrokaz u njihovoj produkciji.Već drugu godinu sadađujemo, i biće veoma zanimljivo. Drugog dana 16.08, od 18.30 sati sa nama će biti štićenici dječijeg Doma “Rada Vranješević”, kojima će naši instruktori pokazati pravila i taktike za basket 3×3. Imamo odličnu saradnju, i ovo je prilika za socijalizaciju djece, i jedno lijepo druženje na ovom takmičenju. I za Daun Sindrom Centar Banja Luka i za štićenike dječijeg doma “Rada Vranješević” pripremili smo prigodne poklone, sportske rekvizite, koji će im ostati za uspomenu na basket turnir u Banjaluci. Kao finalni događaj naravno, 17.08 u srijedu igra se Seniorski turnir 3×3, koji osim novčanih nagrada donosi i FIBA 3×3 bodove. Očekujemo kao i svake godine izuzetno zanimljive utakmice-baskete,i ekipe se još mogu prijaviti jer je broj ograničen. Apelujemo da to učine što prije, preko zvanične FIBA platforme fiba3x3events aplikacije. Seniorski turnir igra se u srijedu cijeli dan, i jedva čekamo da gledamo vrhunske baskete. Tokom večeri u srijedu biće uručena plaketa za KKI “Vrbas” Banja Luka, zvanične šampione Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u basketu 3×3 u kolicima, kao i priznanja i zahvalnice za zaslužne ljude koji nam sve ove godine pomažu da organizujemo ovaj za nas veliki događaj. Pozivamo publiku da dođe u što većem broju u centar Banjaluke, kod Narodnog pozorišta, i bude sa nama u ponedeljak, utorak, a naročito u srijedu, i bude podrška svima koji budu nastupali na ovom takmičenju.

foto:promo