Banjaluka domaćin turnira ABA 2 lige

Banjaluku, u januaru, očekuje košarkaški spektakl. KK Borac biće domaćin drugog turnira drugoligaškog ABA karavana, a najveći grad Srpske ugostiće 13 klubova. Turnir će zajedničkim snagama organizovati KK Borac i KK Igokea, a Igor Dodik, generalni menadžer Igokee ne krije zadovoljstvo što je Banjaluka dobila domaćinstvo.

“Smatram da je ovo velika stvar za ovdašnju košarku. U Banjaluku dolazi 13 klubova i očekuju nas veoma kvalitetne utakmice. Vjerujem da ćemo se, organizaciono i u svakom drugom smislu, pokazati kao odlični domaćini. Sa naše strane, kao dio dogovora sa KK Borac, uradićemo sve što je potrebno da turnir bude besprijekorno organizovan, a Igokea će, zajedno sa ABA ligom, da snosi i dio troškova. Turnir na Zlatiboru pokazao se kao pun pogodak, tako da smo dobii i svojevrstan domaći zadatak, ali smo spremni da odgovorimo na taj izazov”, poručio je Igor Dodik, generalni menadžer KK Igokea za ATV.

Banjaluka će, u januaru, biti centar regionalne košarke i ugostiće više od 300 ljudi. Dodik kaže da će benefit organizacije ovog sportskog događaja biti višestruk.

“Na ovaj način, pružićemo i jedan vid pomoći  našim hotelijerima koji su pogođeni pandemijom virusa korona. KK Igokea uplatiće oko 20 000 evra za pomoć ovoj grani privrede, tokom trajanja turnira, a vjerujem da će od boravka ovako brojne sportske delegacije, tokom desetak dana, svi imati koristi.” kaže Dodik.

Prvi “balon” organizovan je na Zlatiboru, a ABA liga pokazala je sposobnost da  organizuje turnir na vrhunskom nivou. Sada je red stigao na Banjaluku.

KK Borac je na prvom turniru odigrao tri utakmice, uz učinak od jedne pobjede i dva poraza, dok je duel sa Goricom registrovan službenim rezultatom u korist “crveno plavih”.

Nakon četiri kola prvi je Studentski centar iz Podgorice sa maksimalnim učinkom, a potom slijede MZT, Sloboda, Podgorica i Zlatibor.

foto:aba 2 liga