Bane Đekić kao najiskusniji predvodi Sparse

Branislav Đekić, rođen 12.08.1991. u Ćupriji. Košarkom se počeo baviti sa 9 godina. U dosadašnjoj karijeri igrao je mnoge klubove iz regiona, Srbija, Makedonija, Hrvatska i Slovenija. Potpisivanjem ugovora sa Sparsima, prvi put će zaigrati za klub iz Bosne i Hercegovine. Igrajući za poznate regionalne klubove, poput KK Partizan i KK Rogaška, upisao je nastupe u ABA 1 i ABA 2 ligi.

“U Sarajevu sam jako lijepo prihvaćen od ljudi i osjeti se vrlo pozitivna energija. Kada je u pitanju klub, mogu reći da je organizacija odlična i da imamo odlične uslove za treniranje. Mislim da imamo sve uslove da napravimo dobar rezultat, u svim takmičenjima u narednoj sezoni”, rekao je Đekić za oficijelnu stranicu kluba.

On je najstariji u ekipi sa samo 28 godina?

“Tim je sastavljen od mlađih igrača i ja sam tu najstariji., Mogu reći da se prvi put nalazim i ovakvoj situaciji i čudan je osjećaj, pozitivno čudan. Iako nam je ekipa mlada, svi imamo želju i volju da pokažemo najbolje od sebe i da zajedno napravimo dobar rezultat”.

Obzirom da si igrao u u ABA 1 i ABA 2 ligi, kakva su tvoja iskustva i šta očekuješ u sezoni pred nama?

“Igrao sam i u ABA 1 ligi, koja je tada bila jedina liga i imam pozitivno i lijepoiskustvo. Takođe sam igrao i u ABA 2 ligi, koja je nastala nekoliko godina kasnije, ali to ne umanjuje njen kvalitet. Očekujem dobre utakmice, sa maksimalnom energijom i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate.“

foto:okk spars

About The Author