Bajić: Neutralisali smo Zvezdu iako oni pojedinačno imaju veći kvalitet na svim pozicijama

Izjava trenera Igokee poslije velike pobjede protiv Crvene zvezde.

Igokea je u trećem kolu ABA lige pobijedila Crvenu zvezdu u Laktašima 75:68. Trener domaćih Dragan Bajić zahvalio se publici na početku obraćanja medijima.

“Moram da čestitam momcima koji su najzaslužniji. Zahvalio bih se publici koja nas je pogurala, bila je korektna, sjajna atmosfera i drago mi je da je dvorana puna. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama, svojim igrama, privući još više navijača”, rekao je Bajić i nastavio:

“Stojim kod onoga što sam rekao da je Zvezda najkvalitetniji tim u ABA ligi gledajući ono što su do sada pokazali. Moram da istaknem da sa ovim timom nisam bezveze govorio da se ne plašim nijedne ekipe. Sama utakmica, prvo poluvrijeme smo odigrali sve što smo se dogovarali. Ispoštovali smo 90 posto svega, samo dva tri puta nije bilo koncentracije. Smatram da je teško je držati nivo svih 40 minuta. Desio se pad u trećoj četvrtini. Zvezda je tim koji može da se vrati u ovakvim situacijama. Opet smo imali koncentracije na kraju, skupili smo snage i energije, defanzivno u određenim momentima, pametno priveli utakmicu kraju. Zasluženo smo pobijedili.”

Oscilacije su smanjili na mimimum.

“Imali smo mnogo padova, pogotovo protiv Paoka je bilo više oscilacija. Gledajući da je protivnik bio ozbiljan danas je bilo manje oscilacija. U trećoj dionici smo radili stvari koje nismo dogovarali. Gubili smo mnogo lopti i imali smo lošu tranzicionu odbranu, nismo nalazili ljude i Zvezda je došla do lakih poena. Skok smo dobro kontolisali, posebno defanzivni protiv dobrih tjela, neutralisali smo Zvezdu iako oni pojedinačno imaju veći kvalitet na svim pozicijama. odradili smo sve dobro i to je rezultat pobjede koja će nam mnogo dati na samopouzdanje.”

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author