Bajić: Sve ćemo učiniti da se domognemo FIBA LŠ

Nakon što je i definitivno odlučeno da će Igokea igrati u kvalifikacijama za FIBA ligu šampiona, trener Aleksandrovčana je veliki optimista po pitanju plasmana u ovo takmičenje ali je s druge strane i izuzetno oprezan jer su mogući protivnici Igokee izuzetno kvalitetni.

“Moja želja je da se Igokea plasira u FIBA Ligu šampiona, kao što sam rekao ranije, ja svoj posao u Igokei nisam završio, a ovo bi bio veliki iskorak i ogromna stvar za naš klub”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić za “Srpskainfo”.

On je dodao da je velika stvar za njih da igraju kvalifikacije za FIBA ligu šampiona.

“Imao sam priliku da učestvujem u tom takmičenju 2013. godine, a sada je ono još mnogo atraktivnije. Mnogi klubovi koji su bili prijavljeni nisu dobili šansu ni da igraju u kvalifikacijama. S obzirom na rejting naših kubova i BH košarke nije bilo realno ni očekivati da možemo ući direktno u grupnu fazu, ali definitivno ćemo učiniti sve da to uradimo kroz kvalifikacije”, dodao je Bajić.

Ko će biti prvi protivnik Igokee nu borbi za plasman u FIBA Ligu šampiona biće poznato 15. jula kada će se održati žrijeb, a mogući protivnici Aleksandrovčana  su: Anvil (Poljska), Baken Bers (Danska), Balkan Botevgrad (Bugarska), Mons (Belgija), Dnjipro (Ukrajina), Groningen (Holandija), Friburg (Švajcarska), Hapoel Tel Aviv (Izrael),  Iraklis (GRE), Keravnos (Kipar), London Lajons (Velika Britanija), Neptunas Klaipeda (Litvanija), Sporting (Portugal), Cmoki-Minsk (Bjelorusija) i Kluž (Rumunija).

“Ovo su jako ozbiljni timovi, rumunski Kluž sa klupe vodi Duško Vujošević, Anvil je ekipa sa ogromnim budžetom, ko god dolazi iz Grčke lige je neugodan, London ima velike planove….Svi ulažu mnogo novca i svima je stalo da užu u grupnu fazu. Sigurno da je potrebno malo sreće u žrijebu, ali imajući u vidu kakav mi tim pravimo mislim da ćemo parirati svima, a siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe. Moramo biti optimistični, imati povrerenja i sa takvim stavom uži u ovo takmičenje”, rekao je Bajić.

Kada je u pitanju tim, nova imena su Antabija Voler, Džeki Karmajkl, Edin Atić, Stefan Fundić, Marko Jošilo, Dragan Apić i Entoni Klemons. Zanimljivo da je trener Igokee Dragan Bajić, ranije izjavio da je formirao “radni dio ekipe”.

“To što sam govorio je možda malo izvučeno iz konteksta jer u mojoj filozofiji svaki igrač mora da bude radni dio ekipe  sve jedan igrač  će morati dati svoj maksimom i opravdati povjerenje koje mu je ukazano i ono zbog čega je doveden u Igokeu. Neki igrači su bili moja želja već u januaru, februaru i moram reći da su se neke stvari realizovale se na najbolji mogući način. Čini mi se da je i javnost dobro odreagovala i mislim da je finasijski klub dobro prošao. Pokušavam da dovedem karakterne momke koji će se za mene i za klub baciti na glavu na svakoj utakmici. Mi želimo da napravimo iskorak, u onosu na prethodne dvije sezone, a plasman u Ligu šampiona bi to sigurno bio”, dodao je Bajić.

Početak priprema je zakazan za kraj jula, pa će Igokea krenuti definitivno prije mnogih ekipa.

“Počećemo malo ranije, 27. jula, mada po meni nikada nije rano. Imali smo veliku pauzu, imamo novi tim i želimo da odradimo tesrtiranja, da polako uvedemo momke u ozbiljniji rad. Još uvijek ne znamo da li ćemo negdje otići ili ćemo cijele pripreme odraditi u našoj dvorani. Kontakti postoje oko odigravanja utakmica. Mi 15. septebra igramo prvi meč u FIBA Ligi šampiona, ubrzo počinje ABA liga i moramo biti spremni za to jer ćemo u tom početnom periodu igrati mnogo utakmica u kratkom vremenu i već sada vidimo će svi timovi biti u problemima”, zaključio je Bajić.

foto:kosarka24.ba