Bajić: Respekt ekipi Splita, ali na domaćem terenu za puno stvari se mi pitamo

foto:kosarka24.ba

Košarkaši Igokee u meču 17. kola u ponedjeljak dočekuju ekipu Splita.

Utakmica protiv Splita dolazi poslije plasmana Igokee među 16 najboljih ekipa u FIBA Ligi šampiona. Gosti u Laktaše dolaze jači za Luku Babića, ali ne mogu računati na povrijeđenog Blaža Mesičeka.

Tradicija je na strani Igokee. Ove ekipe do sada su se tri puta sastajale u ABA ligi i u sva tri meča slavila je Igokea.

“Sav respekt toj ekipi i mom kolegi Skelinu koji radi dobar posao uz probleme kroz koje prolaze. Oni to pokazuju igrom u proteklom periodu gdje su namučile i puno jače ekipe od nas. Kod nas postoji jedna doza umora od gostovanja u Turskoj, međutim da krenem od sebe, pun sam samopouzdanja što kao trener to moram da prenesem svom timu. Smatram da se za puno stvari mi pitamo kada je utakmica na domaćem terenu sa Splitom u pitanju. Očekujem jednu dobru reakciju poslije svega i nadam se novoj pobjedi i novim dobrim rezultatima u ABA ligi“, rekao je u najavi meča trener Igokee Dragan Bajić.

Stefan Fundić vjeruje u pobjedu.

„Očekuje nas utakmica protiv ekipe Splita koja nam je jako bitna kako u ABA ligi tako i u Ligi šampiona. Split nije ekipa za potcjenjivanje i ima svoje kvalitete. Kao što i uvijek kažemo, kad igramo kod kuće imperativ je pobjeda. Moramo dobro da se spremimo i ako damo sve od sebe i ispunimo naše zadatke normalno je da ne sumnjamo u pobjedu.“

Utakmica u Laktašima počinje u 21 čas.

foto:kosarka24.ba

About The Author