Bajić: Nije smak svijeta što smo izgubili

Bajić

foto: Marija Vuruna/Igokea

Izjava trenera Igokee Dragana Bajića nakon poraza od Mornara.

Igokea je sezonu u ABA ligi počela domaćim porazom od Mornara 83:91. Trener Igokee Dragan Bajić čestitao je gostima na pobjedi.

”U najavi sam rekao da to prvo kolo donosi dozu pritiska, pogotovo domaćoj ekipi. Proteklih godina, smo samo prošle godine pobuhedili prvo kolo na domaćem parketu. Eto ponovo smo poraženi. Čestitam Mornaru na zasluženoj pobjedi”, rekao je Bajić i nastavio analizu meča u kojem je njegov tim na poluvremenu imao 10 poena prednosti.

“U prvom poluvremenu smo izgledali dobro, pogotovo defanzivno. Primili smo neke lake poene u završnici poluvremena, ali deset poena prednosti za ovakav tim trebalo bi biti dovoljno da privedemo utakmicu kraju. Međutim, puno faktora je uticalo da se ovo večeras ovako desi.Prvo, nisam htio juče na pres konferenciji da kukam i tražim alibi. Posljednja tri dana sam trenirao sa sedam igrača. Jošilo je završio na infuziji radi stomačnog virusa, Nakić nije trenirao tri dana zbog stomačnog virusa ali je stisnuo zube. Stivensu se ponovila povreda iz Opatije, ali je i on večeras stisnuo zube i odigrao, iako tri dana nije trenirao”.

Tu nije kraj problemima

“Znamo da Krafird i Kondić nisu igrači u formi u kakvoj trebaju biti, s tim što je Kraford u napadu dosta dobro odigrao. Međutim, osjetio se pad u drugom poluvremenu, kada je organizacija u napadu u pitanju”.

Najveći probelm bila je odbrana.

“Najveći problem bila je defanziva. Rasel je pokazao tokom priprema da ima kvalitet i večeras je odigrao maestralnu utakmicu, pogodio dosta teških šuteva. Znam šta sam sugerisao svojim igračima kada je u pitanju prodor i njega i Mihailovića, ali nismo imali prave reakcije da ih pokušamo zaustaviti. kada su se vratili u egal, bili su puni samopouzdanja. ”

U narednom kolu slijedi gostovanje Megi.

”Najbitnije je da što prije osposobimo sve igrače i da uđu u trenažni proces i trebaće nam vremena da kao tim uđemo u dobru formu. Nije smak svijeta što smo izgubili. I prije dve godine smo izgubili od Mege pa smo završili četvrti. Tako i ovo ne treba shvatiti tragično. Već u srijedu igramo utakmicu u Ligi šampiona i da već od te utakmice pokušamo da nam se ove svari ne dešavaju, i da imamo više igrača. Jošilo mi pokriva dvije pozicije a večeras nije igrao, Delalić je 15-20 dana bio van trenažnog procesa. I on je van forme i treba da se vrati. Drugo poluvrijeme je pokazalo da nismo u dobrom trenažnom procesu.”

About The Author