Bajić: Nema srećnijeg čovjeka od mene

Trener Igokee Dragan Bajić čestitao je svojim igračima na plasmanu u narednu fazu FIBA Lige šampiona.

Aleksandrovčani su izborili prolazak uprkos porazu od Turk Telekoma. Limož je pobijedio Hapoel i “pogurao” Igokeu dalje.

“Ono što sam rekao svojim košarkašima prije utakmice, ne trebamo gledati šta se dešava u drugoj utakmici, trebamo gledati sebe i jednim poštenim odnosom na utakmici pokušati doći do pobjede, i ako izgubimo, a pošteni smo, možda nas druga utakmica nagradi. To se i desilo, mi smo jedan mali klub iz jedne male opštine, koja broji nekih 30,000 stanovnika, smatram da je plasman u top16 FIBA Lige šampiona ogroman uspjeh, gledajući sa kakvim smo sve košarkaškim gromadama bili u grupi. Čestitam svojim momcima, stručnom štabu i ljudima iz uprave. Hvala svim ljudima koji nas prate i navijaju za nas, moram da priznam da sam u ovom momentu jako srećan čovjek”,rekao je Bajić. 

Osvrnuo se i na tok utakmice.

” Kad je sama utakmica u pitanju, mislim da se nismo držali nekog dogovora, pogotovo kada je prvo poluvrijeme u pitanju, mislim na segmente igre koji odgovaraju ekipi Turk Telekoma, a to su brza igra i poeni iz tranzicije. Ono što sam tražio od svojih igrača je da pokušamo što više da usporimo protivnika i da ga uvedemo u svoj ritam, međutim nismo to radili na najbolji način u prvom dijelu. U drugom poluvremenu sam smanjio postavu i pokušao da raširim ekipu Turk Telekoma, te neke stvari su bolje izgledale u odnosu na prvo”.

Igokea je prošla dalje sa tri pobjede i tri poraza kao druga u grupi iza Turk Telekoma.

foto:championsleague

About The Author