Bajić: Neću dopustiti nonšalantno ponašanje (VIDEO)

Izjave trenera Igokee i Cedevita Olimpije.

Cedevita Olimpija je u šestom kolu ABA lige ubjedljivo pobijedila Igokeu u Laktašima 83:101. Trener Igokee Dragan Bajić čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi, a imao je mnogo kritika na račun igre njegove ekipe.

“Što se tiče naše igre mogu biti zadovoljan sa nekih 15 minuta. Prvo poluvrijeme smo pružili dobar otpor, neke stvari smo dobro radili. Primili smo 50 poena za poluvrijeme što je svakako neprihvatljivo kad sam ja u pitanju.  U startu treće četvrtine mi smo se jednostavno raspali, Cedevita Olimpija je napravila veliku razliku, a taj tim je toliko iskusan da su oni to do kraja utakmice znali sačuvati. Ono što mene stvarno brine odnos igrača prema ovakvoj utakmici. Mislim da ja kao trener ne treba nešto da motivišem kad ovako kvalitetan i atraktivan protivnik dolazi da igra protiv nas. Ovo je različit pristup od pristupa utakmice sa Crvenom zvezdom. Mislim da između 70 i 80 % tima ja nisam imao na utakmici, ni glavama ni energijom. Šta je razlog ja ne znam.  Uvijek sam stajao da je poraz moj, kada se igrači bore i daju svoj maksimum, večeras taj voljni momenat nije bio prisutan“, rekao je Bajić i dodao:

“Par igrača je prikazalo voljni momenat, većina nije. Izanaliziraćemo ovu utakmicu, ja kao trener neću dopustiti da se neko nonšalantno ponaša. Mogu da stanem iza njih ali pojedinci da se zapitaju kakav odnos imaju. Sutra ćemo se odmoriti i onda ćemo se cijelu sedmicu posvetiti treninzima. Poraz je, gledajući jačinu protivnika možda dobro došao, da se malo osvijestimo, da dignemo glave i da vidimo kako dalje“.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije zadovoljan pošto je njegov tim prekinuo niz od tri poraza u regionalnom takmičenju.

Čestitke našim igračima na zasluženoj pobjedi. Odigrali smo tridesetak minuta dobre odbrane posebno u trećoj četvrtini, bili smo  agresivni i pametniji, raspoloženi napadački, a onda nas je teško zaustaviti. Ponavljam, bez odbrane ne bi pobijedili Igokeu, čestitke domaćinu a mi idemo dalje.“

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author