Bajić: Ima nas koliko nas ima i da moramo dati maksimum

foto: Nenad Vuruna/Igokea

Izjava trenera Igokee Dragana Bajić nakon pobjede protiv MZT-a.

Igokea je u devetom kolu pobijedila MZT sa 96:90 i tako došla do pete ovosezonske pobjede u ABA ligi. Tim Dragana Bajića je ovu pobjedu obezbijedio sa samo osamigrača, koji su ulazili u igru.

”Jako bitna pobjeda za nas, gledajući momenat u kome se nalazimo. MZT-u želim puno sreće u nastavku sezone. Što se tiče same utakmice i nas, moglo se primetiti da smo imali rotaciju od osam igrača. Juče smo ostali i bez Marića, koji se povredio. Jednostavno, u velikom smo problemu”, počeo je Bajić izlaganje na pres konferencija poslije meča.

Znao sam da će biti dosta oscilacija, gledajući energetsku potrošnju u proteklih par dana i da smo imali malo vremena za samu pripremu za MZT, koji je nezgodna ekipa, sa dosta iskusnih košarkaša. Dobro su popunjeni na svim pozicijama. Igraju sa 10-11 igrača u rotaciji i uvijek imaju svežine. Večeras ne mogu zameriti igračima ništa, jer mislim da su momci dali makismum.”

Teško je utakicu igrati sa osmoricom igrača.

”U nekim trenucima sam morao izmišljati pojedinim igračima pozicije. Jedno vrijeme sam sa dvije trojke igrao na visokim pozicijama. Većim dijelom utakmice, oni su igrali sa pet igrača koji imaju domet u šutu za tri poena. Morao sam kombinovati odbranu i tu smo sebi pravili problem kada je skok u pitanju. Na kraju, kad se podvuče crta, ne treba zamjeriti mojim igračima neke stvari. Ono što me brine je nastavak, jer već u petak igramo sa Zadrom, a u subotu putujemo za Prag i na meč Lige šampiona.

U nezgodnom trenutku igramo na svaka tri-četiri dana. Gledajući ovu rotaciju, samo se bojim da se još neko ne povredi. Ali šta je tu je, rekao sam momcima i pred utakmicu, ima nas koliko nas ima i da moramo dati maksimum. Pobjeda je u ovom trenutku najbitnija. Nikakva analiza, pobjeda je najbitnija i sada je na nama da se odmorimo i što bolje spremimo za Zadar.”

Igokea će u narednom kolu u pratak dočekati Zadar.