Bajić i Ilić: Puni samopozdanja idemo u Železnik

Košarkaši Igokee u drugom kolu ABA lige gostuju FMP-u.

Igokea je u prvom kolu na domaćem terenu pobijedila Borac iz Čačka, dok je FMP izgubio u Podgorici od Budućnosti. Dalibor Ilić je protiv Borca bio jedan od najboljih u pobjedničkom timu.

“Poslije utakmice prvog kola protiv ekipe Borca koja je pokazala zavidan kvalitet, nije nam bilo lako. Isto očekujemo na gostovanju u Železniku. Idemo da igramo protiv ekipe FMP koja je u Podgorici u prethodnom kolu pokazala svoj kvalitet. Očekujemo zahtjevnu i tešku utakmicu, jer kao i uvijek u Železniku biće nam teško protiv neugodne ekipe FMP-a. Što se nas tiče idemo sa puno samopouzdanja i da nastavimo u istom ritmu pobjeda”, rekao je Ilić.

Trener Igokee Dragan Bajić je iznio zanimljiv podatak.

“Moram da iznesem podatak da u ovih 11 sezona koliko Igokea igra ligu samo dva puta nam je uspjelo da u prvom kolu ostvarimo pobjedu.Sigurno je to jako bitno za nas radi sveg ovog što radimo i samog samopuzdanja mog tima”, rekao je Bajić i nastavio:

“Gostujemo ekipi FMP-a, ja sam odigrao s njima jednu pripremnu utakmicu u Mađarskoj, i poslije toga stekao jedno svoje viđenje iimam mišljenje da moj kolega radi dobar posao, napravio je dobru selekciju i da imaju dobar tim. Iz te prve utakmice, a vidjelo se to na utakmici protiv Budućnosti, igraju jako dobru košarku pogotovo im je čvrstina u odbrani, a napadački je dosta sistemski i zna se ko šta radi. Ono što je bitno da oni problemi koje smo imali pred utakmicu s Borcem, dosta problema zbog bolesti nekih igrača, sada je to dosta solidno.  Đorđević je sedam dana bio van trenažnog procesa što se osjetilo na utakmici protiv Borca i on to vuče još malo, Radanov koji vuče te neke probleme, ostali su zdravi i sigurno će konkurisati u većem kapacitetu nego što je to bilo na utakmici s Borcem. Ja ne bih bio ja da ne vjerujem u ovaj tim i da nisam pun samopuzdanja, tako i putujem u Beograd. Pokušaćemo da ovu sedmicu, pred utakmicu, u kojoj smo dobro trenirali da to na najbolji način prenesemo na teren protiv FMP-a. Ako budemo fokusirani, pogotovo kada je odbrana u pitanju, i da držimo visok nivo da nam se ne desi kao utakmica protiv Borca, i da napadački budemo puno raspoloženiji , a ako nam se ukaže prilika sigurno ćemo je iskoristiti da slavimo u Železniku”.

Meč FMP – Igokea na programu je u petak od 20 časova.

foto.Igokea.rs

About The Author