Apel bilećkih košarkaša: “Ne dozvolite da se klub ugasi” (VIDEO)

Bilećki košarkaški klub HEO je pred gašenjem. Iako dugogodišnji zaštitni znak i jedna od rijetkih svijetlih tačaka u ovoj opštini na njihove probleme se malo ko obazire. 

Od početka sezone bilećkim košarkašima je isplaćena samo jedna plata, duguju se tri. Zato su košarkaši poslali upozorenje, bili su obustavili treniranje i propustili jednu utakmicu. Niko nije reagovao, ipak ne žele da sav trud padne u vodu.

“Ovi momci ovdje po ko zna koji put dokazuju  koliko vole košarkaški klub i koliko vole ovaj grad, odlučili su da prekinu taj štrajk kako bi odradili još ovu utakmicu u subotu sa Rogaticom. Znamo i da su pravila Košarkaškog svaze ako ne odigramo tu utakmicu automatski smo izbačeni u najniži rang. Oni ne žele da se to desi i da to dozvole”, kaže Lazar Tabaković, pomoćni trener bilećkog kluba.

Ovo je i posljednja šansa za rukovodstvo Bileće, ali i za privatnike iz ove opštine da pruže pomoć za kojom vape ovi momci. Oni sada pokušavaju spasiti klub od gašenja, spašavaju njegovu bogatu istoriju i činjenicu da je Heo zaštitni znak ove male opštine. Ako se ništa ne uradi čeka ih najteži scenario.

“Vidjeli smo šta se prije nekih desetak ili petnaest godina desilo sa fudbalskim klubom, znači ista sudbina čeka i HEO ukoliko se neki ljudi ne priključe da pomognu, da uđu u klub, ako treba da se uradi reforma kluba, uprava da se promijeni, ne znam nešto da se desi ali da klub krene na bolje. Definitivno ovako ne može dalje. Jednostavno ne može”, kaže košarkaš Slobodan Savić.

Od tih privatnika svako je dobro došao u naš klub da pomogne ovim momcima koji imaju minimalna primanja, za par njih to je faktički džeparac. Minimalna primanja od čitave lige a znate i sami da su u vrhu tabele”, dodaje Tabaković.

Bilećki košarkaši su od početka sezone odigrali četiri utakmice i na kraju svake su slavili. Baš zato ovaj klub trenutno nosi epitet najvećeg favorita za ulazak u Premijer ligu. U timu je samo jedan igrač sa strane, ostali kao i svi treneri su iz Bileće. Bilećki košarkaši osim sportske uvijek pokažu i ljudsku stranu. Kada treba nekome pomoći uvijek su privi, sada oni čekaju pomoć.

foto i video ATV