Izgledalo je loše, ali ukus je sjajan

Andrea Trinkijeri nakon pobjede protiv Trenta.

Pobjeda u Sremskoj Mitrovici protiv Mege u ABA ligi, pa trijumf protiv Trentra pred domaćim navijačima učinak je Andree Trinkijerija na klupi Partizana. Ovaj posljednji mogao je i lakše da se dobije, ali…

“Izgledalo je loše, ali je ukus sjajan. Veoma prosto… Vjerujem da smo vidjeli cijelu sezonu u 40 minuta. Vidjeli smo ekipu koja je igrala kao dobar tim, vidjeli smo nezrelu grupu mladih igrača, koja je opet našla način da ponovo povede 15 poena, a onda smo ponovo vidjeli grupu klinaca. Vjerujem da moramo bolje, makar što se tiče fokusa i koncentracije.Kad smo napravili seriju u posljednjoj četvrtini bilo je fantastično, igrali smo odbranu… A, onda smo igrali glupo. Uvijek ću da probam da nađem šta je potrebno, ali želio bih da se i sami nađu””, izjavio je trener Partizana na konferenciji za novinare.

Uveo je neke nove momente u Partizanovu igru kao što su igra sa visokom i sa niskom petorkom.

“Tako smo dobili utakmicu… Gledam utakmicu i reagujem na utakmicu. Kada smo bili mali imali smo napad, ne i odbranu.  Onda smo postali veliki i Bandža je bio faktor, jer ima noge i tijelo i uspjeli smo na beku da imamo Zagorca…Možemo tako lijepe stvari da radimo. A onda smo imali glupu igru. Probaću da nađem šta treba, ali volio bih i da igrači to rade”.

Dotakao se i navijača, koji su ga burno pozdravili.

“Prije sedam dana sam došao. Pitali su zašto. Večeras su svi vidjeli zašto. Fantastično. Nezaboravno. Hoću puno ovakvih mečeva da doživim. Malo smo uspavali publiku i to me je razljutilo. Mogli smo da pobijedimo sa 20. Mogli smo i da izgubimo. Ajmo da kopamo dalje. Gore, dole, dobro, loše… Hajde da probamo da malo više ovako idemo. Trebaće puno vremena, to svi znaju, kad to kažem mrzim sam sebe, ali ne može drugačije”.

foto:KKPartizan

About The Author

Možda ste propustili