Amsal Delalić: Pehar obaveza da budemo još bolji

delalić

foto: aba league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca odbranili su trofej u Kupu Republike Srpske, a jedan od junaka uspjeha bio je Amsal Delalić.

Mladi košarkaš je u posljednjem periodu finalne utakmice protiv Budućnosti (71:65) pogodio dvije trojke. Posebno je značajna bila ona pri rezultatu 67:65 kada je i definitivno ugašena nada Budućnosti da mogu doći do trofeja.

“Drago nam je što smo osvojili Kup nakon veoma dramatične utakmice protiv Budućnosti. Trofej nam je donijela smirenost na kraju. Ovo je uspjeh kompletnog tima, a drago mi je zbog pogođene trojke. Nakon dobre akcije ostao sam sam i mislim da smo tada i definitivno slomili Budućnost. Najvažnije je da smo osvojili trofej i sad se spremamo za finalni turnir u Sarajevu”, izjavio je Delalić za “Glas Srpske”.

U polufinalu Kupa Mirza Delibašić Borac će igrati protiv Igokee, a Delalić će imati priliku da se pokaže protiv tima čiji je i dalje zvanično član.

“Igokea je član ABA lige i svi znamo kvalitet koji ima, ali drago nam je što ćemo da igramo protiv njih. Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo odigrati što bolje u tom polufinalu. Sada ćemo prvo da se odmorimo, a onda kreću pripreme za finalni turnir”.

Borac je ove sezone u odličnoj formi. Osvojen je Kup Srpske, ekipa je na drugoj poziciji u Ligi BiH, dok je i veoma blizu plasmana na završni turnir Druge ABA lige. Osvajanje Kupa Srpske jeste kruna dosadašnjeg dijela sezone, ali mladići trenera Kašćelana ne misle da stanu.

“Pa sigurno da je Kup Srpske kruna dosadašnjeg dijela sezone, ali pred nama je još puno obaveza i sigurno je da moramo nastaviti da radimo. Neće nam ovaj trofej olakšati nastavak sezone, jer moramo da nastavimo s dobrim partijama i napretkom u igri. Sigurno je da rivali žele da nas skinu s ove pozicije”, dodao je Delalić.

About The Author