Aljoša Janković: Iz dobrog treninga sve polazi

Aljoša Janković o sniorskoj košarci.

Aljoša Janković prostor za igru u dresu Igokee dobio je dolaskom trenera Žarka Milakovića sa kojim sarađuje godinama. Postigao je devet poena protiv Bosne Rojal za 16 minuta na parketu, a dobrim rješenjima i kvalitetnom odbranom zaslužio je produženi boravak u igri.

“Mnogo igrača izgubi se prilikom prelaska u seniorsku košarku. Ne bi trebalo da bude problema ukoliko je prisutan jasan cilj i motiv. Drugačije je sve što smo do sada radili. Ovaj nivo košarke je novi stepenik, a kako volim izazove, spreman sam da se izborim za mjesto pod suncem”, rekao je Janković za “Glas Srpske”.

Dvije godine igrao je u Prvoj ligi Republike Srpske, ali je kvalitet ovog takmičenja mnogo ispod predstava koje prikazuju najbolji klubovi u BiH. Aljošina uloga je drugačija u odnosu na juniorsku ekipu, što je i logično.

“Prva liga pripremila me je na neki način, ali je ipak sada neuporedivo drugačije. Bio sam jedan od dominantnijih igrača u tom timu, faktički prva violina, a sada sam bek ap. Nije lako pogoditi šut kada znaš da ćeš imati jednu ili dvije lopte. Logično je da postepeno zarađujem minute, prvi zadatak je da odigram dobru odbranu i tako izborim mogućnost za nešto više. Imao sam malu tremu na debiju, ali s vremenom dolazi i samopouzdanje”, dodao je 19-godišnji Janković.

Najveća razlika u odnosu na juniorsku košarku je na fizičkom aspektu pa Aljoša neke stvari ne može da koristi na ovom nivou.

“Teže je, jači je kontakt i troši se više energije. Prije sam se više spuštao na niski post, sada je to komplikovanije. Čuvam bolje igrače, eto, protiv Bosne sam neko vrijeme branio Draška Kneževića i to me motiviše. Iz dobrog treninga dolaziće još bolje partije”, zaključio je Janković.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili