Alimpijević nudio ostavku. Zvezda odbila

Dušan Alimpijević ponudio je ostavku poslije poraza od podgoričke Budućnosti u finalu ABA lige, kao i protiv čačanskog Borca, ali ona nije prihvaćena.

Šampion Srbije povodom ovog slučaja, a i povodom svih dešavanja obratio se javnosti podužim saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti:

Predsedništvo kluba je na šestoj sednici održanoj 17.04.2018.godine detaljno analiziralo sve što se dešavalo u ABA ligi tokom sezone 2017-2018, sa posebnim osvrtom na finalnu seriju plej ofa, a naročito dve utakmice u Podgorici.

Prikupljena je obimna dokumentacija sa stručnim analizama, koja je potvrdila brojne nelogičnosti i nepravilnosti u delegiranju sudija, kroz nenacionalni kriterijum i kroz evidentnu povlašćenost pojedinih klubova. Zato smatramo da nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej koji smo istakli kao najvažniji takmičarski cilj ove sezone.

Od početka sezone pratili smo stvaranje i aktivnosti svojevrsne neprincipijelne koalicije kojoj je glavni cilj bio rušenje Crvene zvezde po cenu bilo čega, pa čak i rušenje odnosa poverenja i ugleda celokupne ABA lige.

O svim saznanjima javnost će biti detaljno obaveštena po završetku sezone.

Takođe, na sednici su članovi predsedništva informisani o ponuđenoj ostavci prvog trenera seniorskog tima KK Crvena zvezda mts Dušana Alimpijevića, koju je ponudio iz moralnih razloga, nakon finalne serije plej ofa ABA lige, koja je jednoglasno odbijena, i data je puna podrška treneru. 

KK Crvena zvezda mts takođe obaveštava javnost, da je na sedmoj sednici predsedništva, koja je održana u četvrtak 26.04.2018. godine, napravljena detaljna analiza nakon utakmice 3. kola Superlige u Čačku, a predsedništvo je takođe na ovoj sednici, dopunilo sve podatke i informacije u vezi svega što se događalo na dve finalne utakmice u Podgorici, ali i u vezi najnovijeg napada neprincipijelne koalicije koji se dogodio sa neistinitim informacijama u vezi navodne smene trenera prvog tima.

Bez obzira na sve događaje koji nemaju veze sa terenom, zaključak je da je prvi tim KK Crvena zvezda mts odigrao u Čačku možda i najlošiju utakmicu ove sezone, koja se može nazvati samo jednim imenom – sramota i nedopustivo za KK Crvena zvezda mts. 

Odsustvo energije i borbenosti u ovakvom klubu, pa makar bila u pitanju i prijateljska, a ne takmičarski važna utakmice Superlige Srbije, je nedopustivo. Zbog toga su unutar kluba povučeni određeni potezi i disciplinske mere, i pored činjenice da smo svesni da je ceo takmičarski pogon potrošen nakon finalne serije u Podgorici, i nepravdi koje su nam tamo nanete. 

Sistem KK Crvena zvezda mts je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlosti. Imali smo puno izazova, sezone koje nisu možda opravdavala očekivanja u rezultatima, ali smo iz sezone u sezonu, stalno napredovali. 

Na početku ove takmičarske godine, je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus, i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne „neprincipijelne koalicije” pokušati da ruše klub sistemski. Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način, i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i svoje takmičarske ciljeve na početku sezone. 

Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima. U julu mesecu 2017godine upozorili smo da ulazimo u period koji će biti ispunjen usponima i padovima, jer je kompletan seniorski pogon doživeo brojne kadrovske promene. KK Crvena zvezda mts neće promeniti trenera prvog tima, bez obzira na to šta ko priča, i kakva se sve medijska „spinovanja” na tu temu dešavaju, a sve u cilju destabilizovanja i rušenja kluba. 

Zato sada klub poziva sve da pokažu svoju privrženost Crvenoj zvezdi i podrže ovaj tim, jer bi svi zvižduci i loša atmosfera, koliko god bili opravdani gledajući partiju u Čačku, značili i svojevrstan uspeh za one koji su nam, ne računajući naše greške kojih je bilo, značajno „pomagali” stvarajući afere, „slučajeve” i sve situacije, poput najnovije. 

Predsedništvo KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje predsedniku KK Budućnost VOLI Draganu Bokanu na lepim željama koje je uputio klubu, ali ih ne doživljavamo iskreno. KK Crvena zvezda će se potruditi da naredna finala ABA lige zaista budu regularna i sportski spektakli celog regiona, važni ne za lične, već za promociju košarke. 

KK Crvena zvezda mts“.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili