Alimpijević: Ekipa ima obraz

Crvena zvezda je lako došla do pobjede protiv Cedevite u derbiju 16.kola ABA lige.

Iako ima još da se igra do kraja čini se da će jedini rival Zvezdi u borbi za prvo mjesto i pol poziciju pred plej off biti Budućnost.

“Prije priče o meču, želim da se svim srcem zahvalim svima koji su došli i podržali nas, znajući koliko nam to znači i koliko je ovo bilo važno. Hvala im na tome. Ako je moguće da u ovom broju i u ovakvoj atmosferi da dočekamo Himki. Tri četvrtine smo igrali izvanrednu košarku, prije svega u defanzivi. To je važno iz nekoliko aspekata. Ova ekipa pokazuje obraz i da joj je stalo da se on ne ukalja. Nije sramota pasti, sramota je pasti i ne ustati. Pokazali su da im nije svejedno što smo imali slabije izdanje protiv Efesa i jako mi je drago da su pokazali pravu košarku tri četvrtine. U ABA liga ima još da se igra. Niti smo mi zagarantovali drugo mjesto, niti je izgubljeno prvo. Niti se zna ko je treći. Raspored je takav, da kao što nismo patili poslije nekih poraza, sada nema vremena za radovanje. Jedan trening za Himki i to je to. Idemo dalje”, rekao je poslije meča trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

Milko Bjelica očekivao je težu utakmicu.

“Zaslužena pobjeda. Igrali smo tri izvanredne četvrtine. U njima smo sveli protivnika na 40 poena, što je izvanredno. Tim receptom treba da nastavimo da igramo ostale utakmice. Pad u posljednjoj četvrtini ne treba previše komentarisati. Ponavljam zaslužena pobjeda, idemo dalje”, rekao je Bjelica.

foto:Crvena zvezda mts

About The Author