Pavlović: Sale Đorđević najbliži NBA trenerima

Aleksandar Pavlović gostovao na Radio televiziji Republike Srpske.

“Sale Đorđević. On je bio veliki igrač i kao trener je odličan i sliči ovim trenerima sa kojima sam ja radio u NBA. Sličan je mentalitet kao oni. Zna da da slobodu igračima kakvu imaju u NBA. Mislim da on ima šanse, ukoliko su mu takve ambicije da bude, jer oni takve trenere traže”, rekao je Pavlović gostujući na RTRS o sadašnjem selektoru Srbije, koji ga je trenirao u Panatinaikosu.

“Ja sam njega još ranije upoznao i razgovarali smo pošto je on imao želju da ja nastupim za reprezentaciju. Ja nisam igra zbog znanih razloga zbog politike. Jesam “zakinut” za neke medalje, ali svojom odlukom. Kad mi je pričao za reprezentaciju i meni je rekao “mi ćemo osvojiti medalju sigurno”. Njegovo samopouzdanje i optimizam i na koji način to prenosi na igrače je nevjerovatno. Zato sam i rekao da podsjeća na NBA trenere. Daje slobodu igračima, non stop je optimizam u pitanju. Uvijek se pozitino priča o pobjedama. Kad se izgubi veoma kratko i brzo se zaboravlja i nije ni čudo što je bio onakav igrač a sada i kao trener”.

U NBA je igrao 10 sezona. Prva stanica bila je Juta kod legendarnog trenera Džerija Slouna, gdje ga je kao igrač dočekao Andrej Kirilenko.

“Tamo mi je bilo super. Juta je bila fenomenalna. Pogotovo za rukija jer je mali grad. Savršen grad za košarku jer im je to jedini profesionalni sport u gradu i uvijek je puna sala. Džeri Sloun za prvog trenera – fenomenalno. Sličan mentalitet kao naši treneri. Bio je čvrst i opasan, ali realan trener. Što se tiče Kirilenka jeste mi pomogao. Nisam ja imao nekakvih problema. Imao sam sitan problem sa Gregom Ostertagom, koji me kao slao po novine. Nije to problem bio nego nepoštovanje. Ja sam reagovao i bio sam spreman da se vratim. Onda je Kirilenko mi pomogao oko toga. I Sloun je to vidio i rekao je ne moraš to da radiš. Ti Rusi misle da mi svi iz Srbije i Crne Gore znamo ruski. I krene da mi priča ja mu kaćem kako ne znam ruski. Njemu čudno kaće pa mi smo isti znaš. Uglavnom bilo je dobro tamo”.

U Bostonu jedan od saigrača mu je bio Rej Alen jedan od najboljih šutera svih vremena. Pavlović je iznio zanimljiv detalj u vezi čuvenog šuta Reja Alena.

“On vjeruje da šut nije bogom dan i da je sve stvar treninga. Pričali smo par puta o tome. On kad uđe na zagrijavanje pred utakmiuc ne promaši po 20 minuta iz svih pozicija. Nemoguće. On mi kaže da od kad je počeo da trenira u šutira kad je još bio klinac nikada nije šutnuo loptu, a da to nije bilo kao na utakmici. Kod njega nema zezanja. Dok uđe u salu svaki šut je isti”.

Foto:printscreen

About The Author

Možda ste propustili