Džikić: Bilo je rupa i oštrih krivina

Krcata “Morača” skandirala je ime Aleksandra Džikića.

Budućnost je pod vođstvom Aleksandra Džikića osvojila prvu titulu šampiona ABA lige. U finalu su bili bolji od branioca trofeja Crvene zvezde 3:1.

U razgovoru za “Glas Srpske” Džikić je istakao snagu timskog duha i zajedništva kao esencijalnu stvar na šampionskom putu.

“Stvaranje hemije je naš pravac od početka. Bilo je prepreka na tom putu, rupa i ostalih oštrih krivina, ali smo sve obavili zajedno. I kada je bilo dobro i loše ostali smo zajedno. Ljudi griješe kada misle da se hemija podrazumijeva, daleko od toga. Potrebno je mnogo rada, energije, komuniciranja i naravno dobrih momaka u svlačionici, a mi ih, srećom, imamo”, rekao je Džikić.

Podgorica je posljednjih dana živjela za košarku i Budućnost. Publika je sve vrijeme nosila svoje ljubimce i zajedničkom energijom ostvaren je dugo čekani san.

“Mislim da još nismo svjesni uspjeha koji smo ostvarili. Valjda će nas udariti za neki dan, a crnogorsko prvenstvo počinje”, dodao je harizmatični trener.

Budućnost i Zvezda priredili su publici vjerovatno najbolju finalnu seriju otkako se ABA liga igra po plej-of sistemu. Da utakmice nisu igrane dan za dan, vjerovatno bi kvalitet bio na još višem nivou.

“Ne znam da li je najbolja serija, nije moje da se bavim tim analizama. Mislim da smo imali veoma ozbiljne utakmice. Naš kondicioni trener Filip Mihajlović je vrhunski stručnjak na polju energetske pripreme igrača. Promijenili smo metode rada u takozvanom mikrociklusu kada pričamo o posljednjih šest sedmica i to se pokazalo kao vrlo uspješno. Prilagodili smo se različitim dinamikama polufinala i finala”, objasnio je Džikić.

Ostaće upamćen kao prvi trener koji je Budućnosti donio regionalnu titulu. Ljetos je napravio sjajnu selekciju, bilo je očigledno da ekipa ima kompaktnost koja je potrebna za uspjeh. Poslije osvajanja Kupa Crne Gore i četvrtfinala Evrokupa na red je došla i ABA liga. Budućnost nikada nije išla dalje od polufinala pa je tako uspjeh još veći, a Džikić ovacije nije želio da zadrži za sebe.

“Ovacije nisam zaslužio sam, već su navijači prepoznali zajednički rad igrača, štaba i menadžmenta. Hvala im na tome”, zaključio je Džikić.

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili