Đorđević: Više ne vidim razloga da neko kaže „NE“

Aleksandar Đorđević nakon poraza od Njemačke.

Srbija je porazom od Njemačke u Novom Sadu 88:81 okončala prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Njemačka je serijom 13:0 u finišu došla do druge pobjede protiv Srbije u ovim kvalifikacijama.

“Napravili smo neobjašnjive greške. Samo ću reći ono što sam rekao u svlačionici – dali smo zaista srce, energiju u 38 minuta da odbranimo sjajne pik en rol igrače, veoma kvalitetan tim, na kraju smo napravili neobjašnjive greške. Na svakom od nas je individualna odgovornost, ovo je nešto što nije prihvatljivo. Bio sam veoma zadovoljan kako smo igrali ovih 10-12 dana, znate za sve probleme – o njima nismo htjeli da pričamo iako su očigledni”, rekao je u dahu selektor Srbije i nastavio:

“Moramo da se fokusiramo na sljedeći meč i septembar. Nadamo se da će neki od igrača koji su imali izgovore koje ne razumijemo i dijelimo, prihvati zlatni poziv za našu reprezentaciju. Igrali smo 39 minuta dobru ili bolju košarku, stvarno smo ostavili sve na terenu… Bobi Marjanović je imao solidnu rolu, kao i Nikola Milutinov, ali košarka se igra ne samo „in“, nego i sa spoljnih pozicija. Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, Todorović nije nalazio te svoje šuteve, Vasa Micić je uprkos dobrom plejmejkerskom zadatku, vodio ekipu, ušao je u „slamp“ i nije pogodio otvorene šuteve. Osjetio bi i publiku iza sebe… Ali to su noći kada ima tog pritiska… Mislim da smo bez obzira na to imali utakmicu i mogli smo u penal završnici da je dovedemo do kraja i to bi nam dosta značilo u kvalifikacijama, ali moraćemo da bez ikakvih kalkulacija idemo u sljedeće prozore”.

A u ljedećim prozorima odnosno u drugom krugu kvalifikacija Srbija će igrati protiv Grčke, Estonije i Izraela.

“Čini mi se da je prvo putovanje u Grčkoj, pa Estonija ovde… Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže „NE“, ugovori su potpisani, ljetovanja će biti odrađenja, glava će biti odmorna, povrede su sanirane… To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi”.

Đorđević je pohvalio novosadsku publiku

“Rekao sam, ovde se zaista osjećam sjajno, kao domaćini su sjajni. Volio bih češće da čujem „Srbija Srbija“ sa tribina, mi igramo za ovu državu i to nam znači kad nosimo ovaj dres, grb… Nije na meni da učim, ali očigledno je. Sigurno ćemo se opet vratiti u Novi Sad”.

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili