Džikić: Domaći teren nije odlučujući faktor

U ponedjeljak počinje finalna serija ABA lige Crvena zvezda – Budućnost.

Zvezda je domaćin u prve dvije utakmice u ponedjeljak i utorak u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Trener Budućnosti, koja je ove sezone dva puta, pobjeđivala

“Što se tiče Zvezde, momci znaju i to nije nikakva filozofija, Zvezda je evroligaš i višestruki prvak ABA lige. Svake sezone ima obavezu da napravi tim da napravi konkurentan tim za pobjede u Evroligi. Izborili su i prvo mjesto i prednost domaćeg terena u finalu. U seriji na tri dobijene utakmice jeste važna prednost domaćeg terena, ali smo i njih i neke druge favorite pobjeđivali u gostima. Ne vidim to kao nešto što je odlučujuće. S druge strane, zbog uslova takmičenja finale je ‘spakovano’ u sedam dana, što je s jedne strane zanimljivo, s druge specifično jer se putnik u Evroligu odlučuje u sedam dana. Generalno, u planiranju treninga posljednjih mjesec dana prilagodili smo način rada tom ritmu i mislim da ćemo energetski biti spremni za Zvezdu”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Pohvalio je kvalitet protivnika, ali želi do titule.

“Zvezda je kvalitetna, popunjena kvalitetom na svim pozicijama i nije slučajno bila prva. Nadam se da ćemo izaći, prvo u Beogradu, a poslije u Podgorici, na mečeve tako da pokušamo da igramo najbolje što možemo. Ono što želimo da imamo pod kontrolom, pokušaćemo uraditi. Možemo da budemo mirni, uradili smo sve što smo trebali da uradimo i ovo je kao nagrada. Daleko od toga da nas ne zanima da osvojimo ABA ligu. Ali pritisak ne postoji. Ako bude sve u redu sa sastavom, vidjećemo kako će to da prođe”, rekao je trener Budućnosti.

Prva utakmica finala Crvena zvezda mts – Budućnost VOLI igra se u ponedeljak od 19 časova, druga u utorak od 18.30 časova.

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili