Zvezda: Znamo šta nas čeka

Treća utakmica finala ABA lige u petak u Podgorici.

Poslije dvije utakmice u Beogradu i neriješenog rezultata 1:1, finalna serija ABA lige se seli u Podgoricu, gdje je u petak na programu treći meč.

“Nema mjesta velikim riječima, znamo zašto idemo u Podgoricu, da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd. Kao što je naš rival došao do jednog brejka, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to. Sve utakmice protiv Budućnosti su bile gotovo na jednu loptu, kada pogledate gotovo da nema koš razlike u ova četiri meča. I u narednoj vjerujem da će odlučivati jedna lopta, jedan posjed”, rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

Svjestan je da njegovu ekipu očekuje “paklena” atmosfera u Podgorici.

“Spremni smo na napetu atmosferu, ali u sportskim okvirima, poput one koja je bila u Beogradu. Takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti u ekipi za takvu atmosferu, koja će nam biti dodatni motiv i nama predstavljati i rasterećenje, jer smo igrali i u „vrelijim” okruženjima sa tribina tokom ove sezone. Pero Antić putuje sa nama u Podgoricu, bolje je, i njegovom nastupu ćemo odlučiti na dan utakmice, dok Nemanja Dangubić ne putuje u Crnu Goru.”

Ognjen Dobrić bio je jedan od boljih u svom timu u drugom meču.

„Putujemo na dvije utakmice u Podgoricu sa jasnim ciljem, da izborimo pobjedu, ako se ukaže prilika,možda i više od toga. Znamo se dobro sa ekipom Budućnosti, ovo će nam biti peta utakmica u sezoni. Sve su bile neizvjesne, ali ono što je sigurno, borićemo se do granica svojih mogućnosti. Međutim,  moramo da odigramo osim borbeno, i kao tim, skoncentrisano, poput završnice druge utakmice koja nam je pokazala neke smjerice. Atmosfera u dvorani u Podgorici neće biti novost za nas, i očekujem da atmosfera bude „vatrena” ali poput one koju smo mi imali u Beogradu, fer i korektna.”

Treći meč finalne serija igraće se u petak sa početkom od 20.časova.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili