ABA: Borba za juniorsku titulu

Finalni turnir Juniorske ABA lige za vikend u Laktašima.

Regionalna ABA liga od ove sezone prvi put je počela sa takmičenjem u Drugoj, kao i u Juniorskoj ligi.

Liga za mlađe kategorija ovog vikenda dobiće prvog šampiona na finalnom turniru u Laktašima. Za titulu će se boriti Igokea, Mega, Crvena zvezda i Budućnost.

“Na turniru u Laktašima našle su se ekipe koje su najviše pokazale na polufinalnim turnirima. Nama je veliko zadovoljstvo sto smo se našli u krugu tih timova. Mega i Zvezda su timovi koji deceniju igraju na najvišem nivou sve turnire mladjih selekcija uključujući i euroleague, samim tim iskustvo na ovakvim turnirima je na njihovoj strani”, rekao je u najavi turnira za naš portal trener Igokee Žarko Milaković.

Igokea je sa mlađim selekcijama ozbiljno počela da radi prije tri godine. Rezultat je da su aktuleni šampioni Republike Srpske, BiH i da su na završnom turniru ABA lige. Zanimljivo ova ekipa u svim takmičenjima u svom uzrastu NEMA PORAZ. Ostvarili su impresivnih 57 pobjeda što im daje za pravo da se nadaju i dobrom rezultatu na domaćem terenu.

Igokea će u polufinalu igrati protiv Mege.

“Mi imamo svoje želje i ne smijemo biti nestrpljivi.Kvalitet smo pokazali dosta puta već. Uprava nije pogriješila sto je i prije polufinalnih turnira dobila organizaciju final foura.Mi smo svojim igrama u Zagrebu na polufinalnom turniru sve opravdali. Želio bih da pozovem publiku da dodje i uživa u budućnosti košarke na ovim prostorima a i šire”, završio je Milaković.

Polufinalni mečevi igraće se u subotu. Najprije će na teren Budućnost i Crvena zvezda od 12 časova i 30 minuta. Meč Igokea -Mega na programu je u 15 časova.

Finale je u na rasporedu u nedjelju  od 17 časova, a meč za treće mjesto od 14.40

foto:igokea.rs

About The Author