U narednih sedam dana 21. utakmica u Boriku

Drugi turnir regionalne ABA 2 lige počinje sutra u Banjaluci.

Ekipe će u dvorani Borik za sedam dana odigrati ukupno 21. utakmicu odnosno tri dnevno. Domaćin turnira je KK Borac, koji se potrudio da dvorana dobio sasvim novi izgled.
“Preteklih četiri – pet godina smo naporno radili da regionalnu ligu dovedemo u Banjaluku. Uspjeli smo u toj namjeri, a svakako ostaje žal što nema publike na tribinama. Mislim da će ovo biti pravi spektakl, a s publikom bi svakako bio pun pogodak. Naš rad se pokazao kao ispravan, uspjeli smo da okupimo najkvalitetnije ekipe iz regina u ovom rangu. Borac će se pokazati kao klub koji može da organizuje ovakve nivoe takmičenja i vjerujem da će Banjaluka u narednih sedam dana biti u znaku košarke. Hvala Igokei na pomoći i podršci nadam se da će sve biti u najboljim redu i da ekipama koje su doputovale u Banjaluku neće ništa nedostajati”, rekao je predsjednik KK Borca Milan Đajić.
Milija Vojinović sportski direktor regionalnog takmičenja nema zamjerki na organizaciju. Ističe kako je srećan što će Banjaluka ugostiti klubove iz regiona.
“Ovo je drugi balon koji organizujemo, prvi je pokazao dobre rezultate. Zahvaljujemo se Košarkaškom klubu Igokea na pomoći i podršci na renoviranju dvorane i smještaju ekipa. Vjerjemo da će sve ekipe imati dobre uslove i o opstanku ovog sistema razmišljamo i u budućnosti. Ono šro me posebno raduje, je činjenica da je većina utakmica završena malom razlikom. To garantuje neizvjesnost i zanimljivost, i na drugom turniru se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Znamo da je Banjaluka uvijek bila dobar domaćin, da je organizovala velika takmiečnja tako da ni sada ne sumnjamo u Borac i Igokeu”, rekao je Vojinović.
Borac nakon četiri kola ima po dvije pobjede i poraza.Direktor kluba Tibor Florijan vjeruje da će nakon turnira čiji su domaćini njegova ekipa na kontu imati još trijumfa.
“Borac će na ovom turniru igrati protiv Sutjeske, Širokog i Podogorice. Imali smo pehova sa povredama, za nas je veliki hendikep izostanak Tavarijusa Šajna za kojeg je sezona završena. Umjesto njega je doveden Hajden Lesko, On je registrovan i igraće. Takođe u tim se vratoio plej Draško Knežević ali će njegova minutaža zavisiti od procjene trenera. Očekuju nas tri veoma teške utakmice. Prvi rival je Sutjeska ekipa se pojačala, imaju svoj kvalitet i sigurno da nas očekuju kvaltetene utakmice. Uprkos tome borićemo se za što bolji plasman”, kaže Florijan.


Turnir počinje u ponedjeljak u 13 časova utakmicom Široki – Podgorica. U 17 časova na teren će Lovćen i zemunska Mladost, a dan zatvaraju Rabotnički i Sparsi utakmicom koja počinje u 21 čas. Kompletan raspored možete pogledati OVDE.

foto.Kosarka24.ba

About The Author